Βρετανία: Για αύξηση των φόρων και κάμψη των κρατικών δαπανών μιλά ο νέος ΥΠΟΙΚ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Για αύξηση των φόρων και κάμψη των κρατικών δαπανών μιλά ο νέος ΥΠΟΙΚ
Ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής στις προγραμματισμένες από την κυβέρνηση της Τρας μειώσεις των φόρων.

Τελευταία ενημέρωση: 10:50

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ, μίλησε για αύξηση της φορολογίας στη χώρα, μια μέρα μετά από τον διορισμό στη θέση του ΥΠΟΙΚ από την πρωθυπουργό Λιζ Τρας.

Σε συνέντευξη του στο Sky News, ο Χαντ υπογράμμισε πως «έχουμε ορισμένες πολύ δύσκολες αποφάσεις να πάρουμε. Οι δαπάνες δεν θα αυξηθούν με τον ίδιο βαθμό που οι πολίτες θα ήθελαν από την κυβέρνηση.

Και ορισμένοι φόροι δεν θα μειωθούν όσο γρήγορα θα ήθελαν οι πολίτες, ενώ άλλοι φόροι θα αυξηθούν, Επομένως, θα είναι δύσκολο» ανέφερε ο Χαντ.

Υπενθυμίζεται πως ο Χαντ, που έχει υπάρξει στο παρελθόν υπουργός Εξωτερικών και Υγείας της Βρετανίας, τοποθετήθηκε ως νέος ΥΠΟΙΚ μετά από την καρατόμηση του Κουάσι Κουάρτενγκ από την Λιζ Τρας.

Σε άλλη του συνέντευξη, στο ραδιόφωνο του BBC, ο Χαντ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής στις προγραμματισμένες από την κυβέρνηση της Τρας μειώσεις των φόρων.

Ο Χαντ θα παρουσιάσει το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο της κυβέρνησης στις 31 Οκτωβρίου, διατηρώντας την ημερομηνία που είχε ανακοινώσει ο προκάτοχός του.

Η κριτική και οι αγορές

Ο Χαντ πρόσθεσε ότι συμφωνεί με την βασική προσέγγιση της Τρας, η οποία επιδιώκει να πυροδοτήσει οικονομική ανάπτυξη, αλλά σημείωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο το έκαναν η πρωθυπουργός και ο Κουάρτενγκ δεν λειτούργησε.

«Ήταν λάθος να το κάνουμε στα τυφλά και να κάνουμε αυτές τις προβλέψεις χωρίς να προσφέρουμε στον κόσμο την σιγουριά του Γραφείου Ευθύνης Προϋπολογισμού λέγοντας ότι βγαίνει ο λογαριασμός. Η πρωθυπουργός το αναγνώρισε αυτό, γι'αυτό είμαι εδώ», πρόσθεσε.

«Αυτό που θέλει ο κόσμος, θέλουν οι αγορές, χρειάζεται τώρα η χώρα, είναι σταθερότητα. Κανένας υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να ελέγξει τις αγορές. Αλλά αυτό που μπορώ όντως να κάνω είναι να δείξω ότι μπορούμε να καλύψουμε οικονομικά τα σχέδιά μας για τους φόρους και τις δαπάνες και αυτό θα χρειαστεί κάποιες πολύ δύσκολες αποφάσεις τόσο επί των δαπανών όσο και επί των φόρων» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Η Λιζ Τρας ανακάλεσε το «πάγωμα» στους φόρους των επιχειρήσεων - Επιμένει για τη δημοσιονομική πειθαρχία

gazzetta
gazzetta reader insider insider