Βρετανία: Αυξήθηκαν 16% οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων τον Σεπτέμβριο - Περισσότερες πτωχεύσεις αναμένουν οι αναλυτές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Αυξήθηκαν 16% οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων τον Σεπτέμβριο - Περισσότερες πτωχεύσεις αναμένουν οι αναλυτές
Οι πτωχεύσεις των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκαν σε 1.679 τον περασμένο μήνα, αυξημένες κατά 16% σε ετήσια βάση.

Άνοδο 16% κατέγραψαν οι αιτήσεις πτώχευσης των επιχειρήσεων στη Βρετανία για τον Σεπτέμβριο σε ετήσιο επίπεδο, εν μέσω των πληθωριστικών πιέσεων και της ανόδου του κόστους δανεισμού που βιώνει η οικονομία της χώρας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι πτωχεύσεις των επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκαν σε 1.679 τον περασμένο μήνα, αυξημένες κατά 16% σε σχέση με τις 1.453 πτωχεύσεις τον Σεπτέμβριο του 2021.

Οι πτωχεύσεις του Αυγούστου ήταν περισσότερες, καθώς είχαν καταγράψει αύξηση 43% σε ετήσιο επίπεδο.

Ωστόσο, ενόψει του ερχόμενου χειμώνα, οι αναλυτές αναμένουν πως οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων θα αυξηθούν, την ώρα που η βρετανική οικονομία δοκιμάζεται από μεγάλη αβεβαιότητα μετά και από την απομάκρυνση του Κουάσι Κουάρτενγκ από τη θέση του υπουργού Οικονομικών και την ώρα που παραμένει αβέβαιο το μέλλον της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία της χώρας.

Η Τζούλι Πάλμερ, στέλεχος της εταιρείας Begbies Traynor, ανέφερε στο Bloomberg πως «το τρέχον οικονομικό περιβάλλον θέτει μη βιώσιμες πιέσεις για τις επιχειρήσεις και οι αιτήσεις πτωχεύσεις υποδηλώνουν αυτή τη τάση.

Οι επιχειρήσεις που έβρισκαν τα βήματα τους μετά από την πανδημία του κορονοϊού τώρα δοκιμάζονται από την κρίση στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, που θα γίνει μόνο χειρότερη καθώς ενισχύονται οι αυξήσεις των επιτοκίων» συμπλήρωσε η ίδια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

BofA: Έρχεται περισσότερος «πόνος» για τις μετοχές - Το 2023 θα φτάσουν τα χαμηλά τους

gazzetta
gazzetta reader insider insider