Ευρωζώνη: Συρρίκνωση 2% στο λιανεμπόριο για τον Αύγουστο - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Συρρίκνωση 2% στο λιανεμπόριο για τον Αύγουστο - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων
Πωλήσεις λιανεμπορίου στην Ευρωζώνη
Τα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στις ανησυχίες για την κάμψη στην κατανάλωση των πολιτών, που ενισχύουν τον κίνδυνο για ύφεση στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Απότομη συρρίκνωση, σε επίπεδα μεγαλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, κατέγραψε ο όγκος των λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη για τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Τα στοιχεία έρχονται να προστεθούν στις ανησυχίες για την κάμψη στην κατανάλωση των πολιτών, που ενισχύουν τον κίνδυνο για ύφεση στην ευρωπαϊκή οικονομία το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την Eurostat, σε ετήσιο επίπεδο οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 2% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για συρρίκνωση 1,7%.

Σε μηνιαίο επίπεδο, οι λιανικές πωλήσεις συρρικνώθηκαν 0,3% έναντι συρρίκνωσης 0,4% τον Ιούλιο, εντός των προβλέψεων των αναλυτών.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι λιανικές πωλήσεις συρρικνώθηκαν 0,2% και 1,3% σε μηνιαίο και ετήσιο επίπεδο αντίστοιχα.

Σε Ολλανδία και Γερμανία η μεγαλύτερη μείωση

Ανά χώρες της Ευρωζώνης, η μεγαλύτερη μηνιαία μείωση σημειώθηκε στην Ολλανδία (-2,2%), στη Γερμανία (-1,3%) και στη Μάλτα (-1,1%).

Αντίθετα, άνοδος 7% σημειώθηκε στη Σλοβενία, άνοδος 3,8% στο Λουξεμβούργο και άνοδο 3,5% στην Ιρλανδία.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα την Πέμπτη ανακοινώθηκε πως ο κλάδος των κατασκευών στην Ευρωζώνη παρέμεινε σε τροχιά συρρίκνωσης για τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βρετανία: Ανάπτυξη στον κλάδο των κατασκευών τον Σεπτέμβριο, μετά από 3 μήνες

Ευρωζώνη: Πτώση στον κλάδο των κατασκευών - Περαιτέρω συρρίκνωση στη Γερμανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider