Ευρωζώνη: Πτώση στον κλάδο των κατασκευών - Περαιτέρω συρρίκνωση στη Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ευρωζώνη: Πτώση στον κλάδο των κατασκευών - Περαιτέρω συρρίκνωση στη Γερμανία
Η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των κατασκευών της Ευρωζώνης έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο ανάπτυξης από το 2014, εκτός της περιόδου του κορονοϊού.

Σε περιβάλλον συρρίκνωσης κινήθηκε για τον Σεπτέμβριο η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο των κατασκευών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που καταρτίζει η S&P Global, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο ανάπτυξης από το 2014, εκτός της περιόδου του κορονοϊού.

Ο PMΙ κατασκευών διαμορφώθηκε στις 45,3 μονάδες έναντι των 44,2 μονάδων του Αυγούστου. Πάρα τη μικρή άνοδο, είναι ο 5ος συνεχόμενος μήνας που ο δείκτης μένει υπό των 50 μονάδων, φανερώνοντας συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του κλάδου.

Πτώση στη Γερμανία και υποχώρηση στις νέες παραγγελίες

Σημειώνεται πως από τις 3 μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, μόνο στη Γερμανία σημειώθηκε πτώση του PMI κατασκευών σε μηνιαίο επίπεδο, με τον δείκτη στη Γερμανία να πέφτει στις 41,8 μονάδες για τον Σεπτέμβριο, έναντι 42,6 μονάδων για τον Αύγουστο.

Στη Γαλλία ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 49,1 μονάδες (από 48,2 μονάδες τον Αύγουστο) και στην Ιταλία στις 46,7 μονάδες (από 41,2 μονάδες τον Αύγουστο).

Σύμφωνα με την S&P Global, η κατασκευαστική δραστηριότητα στις κατοικίες υποχώρησε για τον Σεπτέμβριο με τον μεγαλύτερο ρυθμό από τον Μάιο του 2022.

Οι νέες παραγγελίες των κατασκευαστικών εταιρειών στην Ευρωζώνη υποχώρησαν με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Μάιο του 2022, με τη Γερμανία να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση στις νέες παραγγελίες.

Σύμφωνα τον Τρέβορ Μπάλτσι της S&P Global, «εξαιρούμενης της περιόδου με την πανδημία του κορονοϊού, ο ρυθμός πτώσης στη δραστηριότητα του κατασκευαστικού κλάδου της Ευρωζώνης για το γ' τρίμηνο του 2022, είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί από το δ' τρίμηνο του 2014».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Καθίζηση για τις εργοστασιακές παραγγελίες τον Αύγουστο

gazzetta
gazzetta reader insider insider