Ifo: Μεγάλη πτώση για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία - «Αντιμέτωπη με ύφεση η οικονομία»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ifo: Μεγάλη πτώση για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία - «Αντιμέτωπη με ύφεση η οικονομία»
Το Ifo υποστηρίζει πως «σχεδόν όλοι οι τομείς της οικονομίας υποχωρούν. Η γερμανική οικονομία είναι αντιμέτωπη με ύφεση».

Ισχυρή πτώση κατέγραψε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος που καταρτίζει το ινστιτούτου Ifo στη Γερμανία για τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης ενόψει του χειμώνα που έρχεται και εν μέσω της ενεργειακής κρίσης που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Ifo, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος διαμορφώθηκε στις 84,3 μονάδες έναντι 88,5 μονάδων τον Αύγουστο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 87 μονάδες.

Οι 84,3 μονάδες αποτελούν τη χειρότερη μέτρηση του δείκτη από τον Μάιο του 2020, την περίοδο των πρώτων μεγάλων lockdown στη Γερμανία για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών για τη γερμανική οικονομία διαμορφώθηκε στις 94,5 μονάδες από 97,5 μονάδες τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 96 μονάδες.

Ο δείκτης προσδοκιών για την οικονομία υποχώρησε στις 75,2 μονάδες έναντι 80,2 μονάδων τον Αύγουστο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 79 μονάδες.

Στη σχετική έκθεση, το Ifo υποστηρίζει πως «σχεδόν όλοι οι τομείς της οικονομίας υποχωρούν. Η γερμανική οικονομία είναι αντιμέτωπη με ύφεση».

Η έρευνα του ινστιτούτου σημειώνει ακόμα πως πάνω από 1 στις 2 επιχειρήσεις αναμένεται να προχωρήσει σε αυξήσεις τιμών το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε νέο ιστορικό χαμηλό η στερλίνα

Πετρέλαιο: Το brent κάτω από τα 85 δολάρια ανά βαρέλι - Πρώτη φορά από τον Ιανουάριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider