Reuters: Η Γερμανία εξετάζει έκτακτη βοήθεια σε τοπικούς παρόχους ενέργειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Η Γερμανία εξετάζει έκτακτη βοήθεια σε τοπικούς παρόχους ενέργειας
Οι πρώτες εκτιμήσεις για το ύψος του νέου πακέτου βοήθειας κυμαίνονται σε δεκάδες δισ. ευρώ.

Σε διαπραγματεύσεις φέρεται να βρίσκεται η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την παροχή έκτακτης χρηματοοικονομικής βοήθειας σε δημοτικούς ενεργειακούς παρόχους, που ελέγχονται από τα κρατίδια της ομοσπονδίας, λόγω της έκρηξης στην τιμή του φυσικού αερίου, σύμφωνα με το Reuters.

Οι διαπραγματεύσεις αφορούν δίκτυο εταιρειών που προμηθεύουν ενέργεια και άλλες υπηρεσίες ζωτικής φύσης, όπως είναι η παροχή νερού, στα νοικοκυριά και της επιχειρήσεις της χώρας. Οι εταιρείες αυτές που είναι δημόσιου συμφέροντος βρίσκονται κάτω από τρομακτική πίεση να ανταπεξέλθουν στις ενεργειακές ανάγκες τους. Μία ακόμα παρέμβαση από τις γερμανικές αρχές θα σήμαινε επιπλέον επιβάρυνση στα δημόσια ταμεία της χώρας- λόγω της ενεργειακής κρίσης-, μετά και την προ ημερών διάσωση ύψους 29 δισ. ευρώ του γερμανικού κολοσσού Uniper.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το ύψος του νέου πακέτου βοήθειας κυμαίνονται σε δεκάδες δισ. ευρώ. Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και φέρεται να αφορούν την παροχή ρευστότητας στις εταιρείες, ούτως ώστε να μπορέσουν να προβούν στην αγορά φυσικού αερίου.

Αξίζει να αναφερθεί πως στην Γερμανία λειτουργούν πάνω από 900 δημοτικές υπηρεσίες (Stadtwerke) που διανείμουν περί τα δύο τρίτα του φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα προσφέρουν υπηρεσίες σχετιζόμενες με το νερό, τη διαχείριση αποβλήτων και τα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Volkswagen: Εξετάζει μετεγκατάσταση της παραγωγής εκτός Γερμανίας λόγω ενεργειακής κρίσης

Μπέρμποκ: Η διεθνής κοινότητα να υποστηρίξει την άσκηση διώξεων για τα «εγκλήματα της Ρωσίας»

Σνάμπελ (ΕΚΤ): Συνέχιση στην αύξηση των επιτοκίων - «Ίσως αναπόφευκτη» η ύφεση στη Γερμανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider