Βρετανία: Ανάπτυξη 0,2% τον Ιούλιο, «έχασε» τις προβλέψεις - Το 10ήμερο εθνικό πένθος φέρνει πιο κοντά την ύφεση;

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ανάπτυξη 0,2% τον Ιούλιο, «έχασε» τις προβλέψεις - Το 10ήμερο εθνικό πένθος φέρνει πιο κοντά την ύφεση;
Ενώ η οικονομία επεκτάθηκε τον Ιούλιο, η ανάπτυξη ήταν πιο αργή από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, προβλέποντας επέκταση της τάξης του 0,3%.

Ανάπτυξη 0,2% σημείωσε η βρετανική οικονομία τον Ιούλιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, μετά από μια απότομη πτώση τον προηγούμενο μήνα.

Το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι ο τομέας των υπηρεσιών ήταν ο μεγαλύτερος συνεισφέρων στην ανάπτυξη, βοηθούμενος από το γεγονός ότι η Βρετανία φιλοξένησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών.

Ωστόσο, ενώ η οικονομία επεκτάθηκε τον Ιούλιο, η ανάπτυξη ήταν πιο αργή από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, προβλέποντας επέκταση της τάξης του 0,3%.

Το ΑΕΠ είχε σημειώσει πτώση τον Ιούνιο λόγω της τραπεζικής αργίας για το ιωβηλαίο της Βασίλισσας, υποχωρώντας κατά 0,6% λόγω των δύο λιγότερων εργάσιμων ημερών.

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η τραπεζική αργία για την κρατική κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ στις 19 Σεπτεμβρίου, καθώς και οι 10 ημέρες εθνικού πένθους, θα μπορούσαν να επηρεάσουν την οικονομική ανάπτυξη και να ωθήσουν την οικονομία σε ύφεση νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Nomura «κόβει» εκ νέου την πρόβλεψή της για το ΑΕΠ της Κίνας

Βρετανία: Στο Εδιμβούργο σήμερα η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ

gazzetta
gazzetta reader insider insider