Η Γαλλία ακολουθεί τη Γερμανία στη συρρίκνωση της οικονομίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Γαλλία ακολουθεί τη Γερμανία στη συρρίκνωση της οικονομίας
Σε περιβάλλον συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων του ιδιωτικού τομέα βρέθηκαν για τον Αύγουστο οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης.

Τελευταία ενημέρωση: 13:02

Σε περιβάλλον συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων του ιδιωτικού τομέα βρέθηκαν για τον Αύγουστο οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, με τη Γαλλία να ακολουθεί τη Γερμανία στην απρόσμενη μείωση των δεικτών PMI που καταρτίζει η S&P Global.

Στη Γερμανία, ο σύνθετος PMI βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2 ετών. Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης «καταγράφει μια απότομη πτώση στη δραστηριότητα του ιδιωτικού κλάδου», με τις «προοπτικές να δοκιμάζονται από την αβεβαιότητα», σύμφωνα με την S&P Global.

«Η συνεχιζόμενη αδυναμία στη μεταποίηση συνδυάζεται με μια επιβράδυνση στον κλάδο των υπηρεσιών, την ώρα που οι επιχειρήσεις αναφέρουν μείωση της ζήτησης λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των αυξημένων επιτοκίων» προστίθεται στη σχετική έκθεση.

Στη Γαλλία, οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν για τον Αύγουστο τόσο στον κλάδο των υπηρεσιών όσο και και στη μεταποίηση, με τις επιχειρήσεις να εμφανίζουν το μικρότερο επίπεδο σιγουριάς για την πορεία τους από τον Νοέμβριο του 2021.

«Ο υψηλός πληθωρισμός και η αύξηση της ζήτησης στη μετά την πανδημία του κορονοϊού εποχή έχουν οδηγήσει επιχειρήσεις και καταναλωτές να μειώσουν τα έξοδα πολυτελείας.

Οι ευρωπαϊκές οικονομικές είναι αντιμέτωπες μια προκλήσεις στο τέλος του έτους» τονίζεται στην έκθεση της S&P Global.

Υπενθυμίζεται πως ο σύνθετος PMI για το σύνολο της Ευρωζώνης τον Αύγουστο υποχώρησε στις 49,2 μονάδες έναντι των 49,9 μονάδων τον Ιούλιο και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 49,89 μονάδες. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη για τους τελευταίους 18 μήνες.

Τα στοιχεία

Στη Γερμανία ο PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 49,8 μονάδες έναντι 49,3 μονάδες τον Ιούλιο ενώ οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 48 μονάδες.

Ο PMI υπηρεσιών έπεσε στις 48,2 μονάδες από 49,7 μονάδες τον Ιούλιο, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για μέτρηση στις 49 μονάδες.

Ο σύνθετος PMI για τη γερμανική οικονομία έπεσε στις 47,6 μονάδες έναντι 48,1 μονάδων τον Ιούλιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 47,3 μονάδες.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο του δείκτη εδώ και 2 χρόνια, σύμφωνα με την S&P Global.

Σημειώνεται πως κάθε μέτρηση υπό των 50 μονάδων φανερώνει συρρίκνωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Στη Γαλλία, ο PMI μεταποίησης έπεσε στις 49 μονάδες από 49,5 μονάδες.

Ο PMI υπηρεσιών υποχώρησε στις 51 μονάδες από τις 53,2 μονάδες και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 53 μονάδες.

Ο σύνθετος PMI για τη γαλλική οικονομία ανήλθε στις 49,8 μονάδες έναντι 51,7 μονάδων τον Ιούνιο, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 51 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τριντό σε Σολτς: Δεν είναι εύκολη η εξαγωγή LNG στη Γερμανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider