Evans (Fed): Μείωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων μετά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Evans (Fed): Μείωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων μετά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού
«Θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε την μείωση του πληθωρισμού στην οικονομία των ΗΠΑ, ο επικεφαλής της Fed του Σικάγο, Charles Evans.

«Θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε την μείωση του πληθωρισμού στην οικονομία των ΗΠΑ, ο επικεφαλής της Fed του Σικάγο, Charles Evans, τονίζοντας παράλληλα πως τα νεότερα δεδομένα ίσως να προμηνύουν και τη μείωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων από πλευράς της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις επικείμενες συνεδριάσεις της.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το MarketWatch, μιλώντας σε εκδήλωση στο πανεπιστήμιο της Αϊόβα, ο Evans υποστήριξε πως παρά τη μείωση των πιέσεων, το ποσοστό του ετήσιου πληθωρισμού είναι απαράδεκτα υψηλό, ενώ εκτίμησε πως η Fed στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει σε μία ηπιότερη αύξηση των επιτοκίων της.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη συνεδρίαση του Ιουλίου, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αύξησε τα επιτόκιά της κατά 75 μονάδες βάσης, ενώ σε αντίστοιχη αύξηση είχε προχωρήσει και τον Ιούνιο, με την αθροιστική αύξηση των 150 μονάδων βάσης να αποτελεί την υψηλότερη από τις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Σύμφωνα με το Evans, μέχρι το τέλος του έτους τα βασικά επιτόκια της Fed είναι πιθανό να αυξηθούν κατά 1%, φτάνοντας στα επίπεδα του 3,25% με 3,5% από 2,25% με 2,5% που είναι σήμερα, ενώ ο επικεφαλής της Fed του Σικάγο εκτίμησε πως εντός του 2023 τα επιτόκια θα φτάσουν μέχρι τα επίπεδα του 3,75% με 4%.

«Προχωρήσαμε σε μεγάλη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής πολύ γρήγορα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Evans, σημειώνοντας πως «αναμένω πως θα αυξήσουμε τα επιτόκια στο υπόλοιπο του τρέχοντος έτους και στο επόμενο ώστε να διασφαλίσουμε ότι ο πληθωρισμός θα επιστρέψει στον στόχο του 2%».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Πληθωρισμός 8,5% τον Ιούλιο, χαμηλότερος του αναμενόμενου

Μέστερ (Fed): Αυξάνεται ο κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ - «Σήμα» για διατήρηση στις αυξήσεις των επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider