Κίνα: Σε υψηλό 2 ετών ο πληθωρισμός τον Ιούλιο -Εκτοξεύτηκαν 20% οι τιμές χοιρινού

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Σε υψηλό 2 ετών ο πληθωρισμός τον Ιούλιο -Εκτοξεύτηκαν 20% οι τιμές χοιρινού
Στο υψηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών αναρριχήθηκε ο πληθωρισμός καταναλωτή στην Κίνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Στο υψηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών ανήλθε ο πληθωρισμός καταναλωτή στην Κίνα τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Αναλυτικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 2,7% σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν, από άνοδο 2,5% τον Ιούνιο, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας.

Το μέγεθος, που σηματοδοτεί το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020, ήταν χαμηλότερο σε σχέση με τον πληθωρισμού του 2,9% που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal.

Οι κινεζικές τιμές τροφίμων αυξήθηκαν 6,3% σε ετήσια βάση, ανεβάζοντας ταχύτητα από το 2,9% του Ιουνίου. Οι τιμές χοιρινού αντέστρεψαν την πτώση του 5% του Ιουνίου, για να εκτοξευτούν 20% τον Ιούλιο.

Οι τιμές εκτός τροφίμων «έκοψαν ταχύτητα», σημειώνοντας άνοδο 1,9% από τον Ιούλιο του 2021, έναντι ανόδου 2,5% τον προηγούμενο μήνα.

Ο δομικός πληθωρισμός, ο οποίος εξαιρεί τις τιμές τροφίμων και ενέργειας, επιταχύνθηκε 0,8% τον Ιούλιο, από 1% τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider