FT: Η Κίνα διαθέτει 148,2 δισ. δολάρια για την αναθέρμανση του κατασκευαστικού κλάδου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FT: Η Κίνα διαθέτει 148,2 δισ. δολάρια για την αναθέρμανση του κατασκευαστικού κλάδου
Ο κλάδος των κατασκευών στην Κίνα έχει σημειώσει σημαντική κάμψη τον τελευταίο χρόνο και αποτελεί βαρίδι στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC) σκοπεύει να διαθέσει στην αγορά της χώρας το ποσό των 1 τρισ. γουάν (148,2 δισ. δολάρια) για την αναθέρμανση του κατασκευαστικού κλάδου, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κλάδος των κατασκευών στην Κίνα έχει σημειώσει σημαντική κάμψη τον τελευταίο χρόνο και αποτελεί βαρίδι στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

Υπενθυμίζεται πως η S&P Global Ratings είχε προειδοποιήσει για πτώση περίπου 30% στις πωλήσεις ακινήτων της Κίνας φέτος, χειρότερη κι από αυτή που καταγράφηκε στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008.

Για να αντιμετωπίσει αυτή τη κατάσταση, η PBOC θα εκδώσει δάνεια ύψους 200 δισ. γουάν με χαμηλό επιτόκιο, στο 1,75%, για τη χρηματοδότηση έργων μέσω των εμπορικών τραπεζών, ανέφερε έγγραφο της τράπεζας.

Το Reuters μετέδωσε προ ημερών πως το Πεκίνο σκοπεύει να συστήσει ένα fund ακινήτων, με «πολεμοφόδια» 300 δισ. γουάν για τη στήριξη του κατασκευαστικού κλάδου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερουσία ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το ν/σ 280 δισ. δολαρίων για παραγωγή τσιπ - Εντείνεται ο ανταγωνισμός με την Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider