EΣΠ: Πρόταση για μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EΣΠ: Πρόταση για μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Πολιτεία αλλά και τράπεζες, οφείλουν να στηρίξουν με στοχευμένες παρεμβάσεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στη δύσκολη χρονική περίοδο που ακολουθεί, επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά σε δελτίο Τύπου.

Πολιτεία αλλά και τράπεζες, οφείλουν να στηρίξουν με στοχευμένες παρεμβάσεις τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στη δύσκολη χρονική περίοδο που ακολουθεί, επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά σε δελτίο Τύπου.

Ο ΕΣΠ προειδοποιεί πως η κρίση πληθωρισμού και ενέργειας που δοκιμάζουν την χώρα τους τελευταίους μήνες, μετά από δέκα συν δύο πολύ δύσκολα χρόνια, έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον για το επιχειρείν. Παρά την μεγάλη προσπάθεια συγκράτησης των τιμών, ιδιαίτερα οι μικρότερες επιχειρήσεις, που στηρίζονται κυρίως στην εσωτερική κατανάλωση, φαίνεται να πλήττονται περισσότερο.

Προκειμένου να καταφέρουν να διαχειριστούν παλαιότερες υποχρεώσεις, παράλληλα με την τρέχουσα συγκυρία, αλλά και για να ετοιμαστούν για ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό αύριο, ο ΕΣΠ προτείνει μια δέσμη ολοκληρωμένων μέτρων, για να αποτελέσουν «οδικό» χάρτη για το επόμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα:

  • Γενναία ρύθμιση οφειλών με ενιαίους όρους για φορολογικές και ασφαλιστικές εισφορές.
  • Θεσμοθέτηση επιτέλους του ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού, καθώς και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
  • Δημιουργία ενός νέου προγράμματος κάλυψης πάγιων δαπανών, με στόχο τον περιορισμό της ραγδαίας αύξησης της ενεργειακής δαπάνης των επιχειρήσεων.
  • Σχεδιασμός προγραμμάτων ΕΣΠΑ που να στοχεύουν στη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, κατόπιν διαβούλευσης με τους αρμόδιους φορείς της αγοράς, ώστε μέσω της απλοποίησης των διαδικασιών, να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις.
  • Πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην τραπεζική χρηματοδότηση - προσαρμοσμένα χρηματοδοτικά εργαλεία στα μεγέθη και στις ανάγκες της μικρομεσαίας επιχείρησης.
  • Δημιουργία προϊόντων μικροχρηματοδοτήσεων προς τους ελεύθερους επαγγελματίες και ΜμΕ, με απλουστευμένες διαδικασίες.
  • Προγράμματα μεγέθυνσης των ελληνικών επιχειρήσεων και φορολογικά κίνητρα, ώστε να αντιμετωπιστεί ως ένα βαθμό το μικρό μέγεθος σε τζίρο και εργαζόμενους που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα χρηματοδοτήσεων.

Το δελτίο τονίζει πως με συνεχή καλόπιστη συνεργασία της κυβέρνησης με τους φορείς της αγοράς και διατήρηση της «πολεμικής» ετοιμότητας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις πραγματικές ανάγκες των επιχειρήσεων, καταλήγοντας πως ισχυρές επιχειρήσεις, σημαίνει οικονομική ανάπτυξη για τη χώρα, νέες θέσεις εργασίας, νέες επενδύσεις και κοινωνική σταθερότητα και συνοχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Με «γενναίες» εκπτώσεις υποδέχεται τους καταναλωτές η αγορά

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider