Κουρόντα (BoJ): Η αύξηση στις τιμές θα πλήξει το καταναλωτικό αίσθημα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κουρόντα (BoJ): Η αύξηση στις τιμές θα πλήξει το καταναλωτικό αίσθημα
Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τους κινδύνους που προκαλεί η αύξηση των τιμών, ειδικότερα στα τρόφιμα και στα καύσιμα, κρούει ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας (Bank of Japan), Χαρουχικό Κουρόντα.

Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τους κινδύνους που προκαλεί η αύξηση των τιμών, ειδικότερα στα τρόφιμα και στα καύσιμα, κρούει ο διοικητής της Τράπεζας της Ιαπωνίας (Bank of Japan), Χαρουχικό Κουρόντα.

Όπως αναφέρει το Reuters, μιλώντας στο κοινοβούλιο της ασιατικής χώρας, ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Ιαπωνίας επισήμανε το γεγονός πως η υπερβολική αύξηση των τιμών ενδεχομένως να οδηγήσει σε σημαντικά προβλήματα συνολικά στην οικονομία, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι αυξήσεις στις τιμές των αγαθών δεν συνοδεύονται και από αντίστοιχες αυξήσεις του οικογενειακού εισοδήματος.

«Οι τιμές αυξάνονται ιδιαίτερα για αγαθά που αγοράζουν συχνά τα νοικοκυριά, όπως η βενζίνη και τα τρόφιμα», υπογράμμισε ο Κουρόντα κατά την τοποθέτησή του στην βουλή της Ιαπωνίας, επισημαίνοντας πως «αυτές οι αυξήσεις των τιμών θα μπορούσαν να πλήξουν το καταναλωτικό αίσθημα».

«Ως εκ τούτου θα πρέπει να παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα με προσοχή», υπογράμμισε ο διοικητής της Bank of Japan.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: Δεν θα αντιταχθεί σε προσπάθειες συνδικαλισμού από τους εργαζομένους της

Facebook: Η Sheryl Sandberg είχε πουλήσει μετοχές αξίας 1,7 δισ. δολ. την τελευταία δεκαετία

Ανοίγει τις αντλίες ο ΟΠΕΚ+ και επιταχύνει την παραγωγή πετρελαίου -Μένει εντός η Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider