Σε υψηλό άνω των 40 ετών ο πληθωρισμός στη Γερμανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε υψηλό άνω των 40 ετών ο πληθωρισμός στη Γερμανία
Στο υψηλότερο επίπεδο από το 1981 έφτασε ο ετήσιος πληθωρισμός της Γερμανίας τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Destatis. 

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 1981 έφτασε ο ετήσιος πληθωρισμός της Γερμανίας τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας Destatis.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε ετησίως 7,4%, με βάση τα εθνικά πρότυπα, στο πλαίσιο των προκαταρκτικών στοιχείων αλλά και των εκτιμήσεων των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal. Σε εναρμονισμένο επίπεδο, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 7,8%, επίσης στο πλαίσιο των εκτιμήσεων.

Σε μηνιαία βάση οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 0,8% και 0,7% σύμφωνα με τα εθνικά και εναρμονισμένα πρότυπα αντίστοιχα, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων και τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι τιμές του φυσικού αερίου και των πετρελαϊκών προϊόντων αυξήθηκαν σημαντικά και είχαν σημαντικό αντίκτυπο στον πληθωρισμό, ανέφερε η Destatis.

Παρόμοια υψηλός ρυθμός πληθωρισμού καταγράφηκε στη Γερμανία τελευταία φορά το 1981, όταν οι τιμές του πετρελαίου είχαν εκτοξευθεί εξαιτίας του πολέμου Ιράν-Ιράκ. Επίσης, άλλοι παράγοντες είναι τα εφοδιαστικά προβλήματα, λόγω της πανδημίας Covid-19 και οι σημαντικές αυξήσεις τιμών στην ενέργεια, πρόσθεσε η Destatis.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Γερμανία εξετάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη διακοπή φυσικού αερίου από τη Ρωσία

Μπάιντεν: Ο πληθωρισμός είναι η ύψιστη προτεραιότητά μου

gazzetta
gazzetta reader insider insider