Το ρωσικό πετρέλαιο άρχισε να δέχεται τις πιέσεις των κυρώσεων - 300.000 βαρέλια λιγότερα τον Μάρτιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το ρωσικό πετρέλαιο άρχισε να δέχεται τις πιέσεις των κυρώσεων - 300.000 βαρέλια λιγότερα τον Μάρτιο
Η Ρωσία παρήγαγε 300.000 βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα λιγότερα από τον στόχο του ΟΠΕΚ+ κατά τον Μάρτιο.

Ο αντίκτυπος των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι χώρες της Δύσης στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτός στην -ιδιαίτερα κρίσιμη για τη Μόσχα- ενεργειακή παραγωγή της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚ+, η συνολική παραγωγή πετρελαίου των μελών του Οργανισμού και των συμμάχων του ήταν κατά 1,45 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα μικρότερη από τον προγραμματισμένο στόχο για τον Μάρτιο.

Η σχετική έκθεση έδειξε πως η Ρωσία παρήγαγε 300.000 βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα λιγότερα από τον στόχο, με τη συνολική παραγωγή «μαύρου χρυσού» από τη χώρα για τον Μάρτιο να ανέρχεται στα 10,08 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα.

Σημειώνεται πως ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ, δήλωσε πως επιβολή εμπάργκο εισαγωγών στο πετρέλαιο της Ρωσίας από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούσε να γίνει σύντομα εφικτή.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ ανέφερε πως «ελπίζω ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας για να σταματήσουμε να εισάγουμε ρωσικό πετρέλαιο». «Είναι κάτι που επιδιώκει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν» συμπλήρωσε ο Λεμέρ.

Επαφές Πούτιν με τις ρωσικές επιχειρήσεις

Υπό το πλαίσιο των παραπάνω, ο Ρώσος πρόδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα έχει μέσα στην Τετάρτη συναντήσεις με ε στελέχη και ιδιοκτήτες μεγάλων επιχειρήσεων της χώρας.

Στο επίκεντρο θα τεθεί η αντίδραση της Μόσχας στιτς κυρώσεις της Δύσης, με τον Πούτιν να δηλώνει τη Δευτέρα πως το «οικονομικό blitzkrieg» της Δύσης δεν λειτούργησε και οι κυρώσεις τους απέτυχαν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γάλλος ΥΠΟΙΚ: Η ΕΕ ήδη σχεδιάζει πετρελαϊκό εμπάργκο στη Ρωσία

Βρετανία: Το 98% των επιχειρήσεων αναμένει αύξηση του ενεργειακού κόστους

Οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου στο χαμηλότερο σημείο από την έναρξη του πολέμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider