Χόγιερ στην ΕΡΤ: «Η ευρωπαϊκή απάντηση είναι καλύτερη από τις εθνικές λύσεις»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χόγιερ στην ΕΡΤ: «Η ευρωπαϊκή απάντηση είναι καλύτερη από τις εθνικές λύσεις»
Υπέρ μια κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης τάσσεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Υπέρ μια κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης τάσσεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ, ο οποίος μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ.

«Έχουμε ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις και ταυτόχρονα υποχώρηση της ανάπτυξης, ερχόμαστε πιο κοντά σε στασιμοπληθωρισμό, και γι' αυτό πρέπει να ανησυχούμε. Η ευρωπαϊκή απάντηση είναι σίγουρα καλύτερη από τις εθνικές λύσεις», είπε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ.

«Πριν 10 χρόνια μιλούσαμε για την Ελλάδα ως μια ατομική – ξεχωριστή περίπτωση. Τώρα η Ελλάδα είναι στο ίδιο καράβι με όλους τους υπόλοιπους», απάντησε σε ερώτηση για το πόσο ευάλωτη είναι η ελληνική οικονομία απέναντι στις επιπτώσεις του πολέμου.

«Είμαι πεπεισμένος ότι σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες της Ε.Ε., η Ελλάδα είναι ακόμα και πάλι πολύ ελκυστική για τους τουρίστες και δεν πρέπει να υπερβάλλουμε ως προς την επίδραση του πολέμου στην Ουκρανία στον τουριστικό τομέα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χόγιερ (ΕΤΕπ): Έτοιμοι να παράσχουμε πρόσθετη χρηματοδότηση στην Ελλάδα για τις επιπτώσεις του πολέμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider