Γερμανία: Οι τράπεζες «βλέπουν» σημαντική ύφεση, εάν σταματήσουν οι εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Οι τράπεζες «βλέπουν» σημαντική ύφεση, εάν σταματήσουν οι εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία
Θα ήταν άμεση η ανάγκη για στήριξη της κυβέρνησης σε διάφορες επιχειρήσεις και κλάδους της γερμανικής οικονομίας, είπε ο επικεφαλής της Deutsche Baank.

Μήνυμα για το ότι η οικονομία της Γερμανίας θα αντιμετωπίσει ισχυρή ύφεση σε περίπτωση που σταματήσουν οι εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία, έστειλε η ένωση των τραπεζών της Γερμανίας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο επικεφαλής της Deutsche Bank, Κρίστιαν Σέβινγκ, εκτίμησε ότι λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας θα υποχωρήσει περίπου 2% για το 2022.

«Η κατάσταση μπορεί να είναι χειρότερη εάν σταματήσουν οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου και πετρελαίου. Τότε, μια σημαντική ύφεση στη Γερμανία θα ήταν πραγματικά αναπόφευκτη» υπογράμμισε ο Γερμανός τραπεζίτης, προσθέτοντας πως σε αυτό το ενδεχόμενο θα ήταν άμεση η ανάγκη για στήριξη της κυβέρνησης σε διάφορες επιχειρήσεις και κλάδους της γερμανικής οικονομίας

Μιλώντας για τα επόμενα βήματα που πρέπει να λάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που συνεδριάζει την ερχόμενη Πέμπτη, ο Σέβινγκ τόνισε πως θα πρέπει να σταματήσει τα προγράμματα αγοράς ομολόγων και να στείλει μήνυμα για αύξηση των βασικών της επιτοκίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πολωνία: Η Γερμανία το μεγαλύτερο εμπόδιο για αυστηρότερες κυρώσεις στη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ΕΕ επιταχύνει για νέες κυρώσεις στη Ρωσία, μετά από την Μπούτσα

Ουκρανία: Ο Μακρόν ζητά νέες κυρώσεις στη Ρωσία, μετά την κατακραυγή για την Μπούτσα

gazzetta
gazzetta reader insider insider