Η Gazprom ετοιμάζεται για πιθανή διακοπή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Gazprom ετοιμάζεται για πιθανή διακοπή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη
«Η Gazprom εξετάζει τις πιθανές επιπτώσεις που θα είχε αυτό το μέτρο» ανέφερε η ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Η Gazprom προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο διακοπής στην προμήθεια φυσικού αερίου προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο των ενεργειακών μέτρων που εξετάζει η κυβέρνηση της Ρωσίας για απάντηση στις κυρώσεις της Δύσης λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως έγραψε η ρωσική εφημερίδα Kommersant, η διοίκηση της εταιρείας απεργάζεται σενάρια για το ενδεχόμενο πλήρους διακοπής της παροχής αερίου στην Ευρώπη καθώς ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, έχει αναφέρει πως η παροχή αερίου για τις εταιρείας που δεν θα πληρώσουν την Gazprom σε ρούβλια θα διακοπεί.

«Η Gazprom εξετάζει το ενδεχόμενο διακοπής παροχής των ποσοτήτων αερίου σε "μη φιλικές χώρες" και τις πιθανές επιπτώσεις που θα είχε αυτό το μέτρο» ανέφερε το δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται πως ο Πούτιν έχει ζητήσει από την κεντρική τράπεζα της Ρωσίας και την Gazprom να ετοιμαστούν για μετάβαση στις πληρωμές για αέριο σε ρούβλια από αύριο, 1η Απριλίου.

Χθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ότι οι καταναλωτές δεν θα υποχρεωθούν να πληρώνουν σε ρούβλια από την Πέμπτη καθώς πρόκειται για μια «χρονοβόρα διαδικασία» μετάβασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αέριο: Επάρκεια ρεύματος για 2 μήνες ακόμη και να κλείσει η ρωσική στρόφιγγα – Πρώτη «γραμμή άμυνας» έκτακτα φορτία LNG και λιγνίτης

Λιθουανία: Η ΕΕ να σταματήσει τις αγορές αερίου και πετρελαίου από τη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider