Σκρέκας: Επιδότηση 600 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο για το ρεύμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σκρέκας: Επιδότηση 600 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο για το ρεύμα
Όσον αφορά τα μέτρα για την ακρίβεια στην ενέργεια, ο υπουργός Ενέργειας τόνισε πως κινούνται σε δύο άξονες.

«Η ομαλότητα του εφοδιασμού της χώρας με φυσικό αέριο» είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Ενέργειας, δήλωσε ο Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τονίζοντας πως το συνολικό ποσό που θα διατεθεί τον Απρίλιο για τη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών είναι 600 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνεδρίαση, ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι, στόχος της ήταν «να διασφαλίσουμε με συγκεκριμένα μέτρα ότι δεν θα ξεμείνουμε, αν εφαρμοστεί το χείριστο σενάριο, της διακοπής της προμήθειας φυσικού αερίου στην Ευρώπη».

Όσον αφορά τα μέτρα για την ακρίβεια στην ενέργεια, τόνισε πως κινούνται σε δύο άξονες. Αφενός τα μέτρα απορρόφησης των αυξήσεων, μέσω επιδοτήσεων, αφετέρου την κατάθεση προτάσεων στην Ευρώπη, ώστε να δημιουργηθεί μηχανισμός για να μειωθούν ή να απορροφηθούν οι αυξήσεις».

Πρόσθεσε δε ότι, «στα κοινωνικά τιμολόγια απορροφούμε σχεδόν το σύνολο της επιβάρυνσης» και παραδέχθηκε ότι το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας ήταν «δυσβάσταχτο και πριν από την κρίση», ενώ τώρα είπε «συνεχίζουμε να εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο στήριξης».

Ερωτηθείς για τη ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς του ρεύματος εξήγησε πως «υπολογίζει ποια είναι η αύξηση στην τιμή του ρεύματος», συμπληρώνοντας ότι, «εμείς θέλαμε να υπάρχει ρήτρα για να καταλαβαίνει ο καταναλωτής ποια είναι η αύξηση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αέριο: Επάρκεια ρεύματος για 2 μήνες ακόμη και να κλείσει η ρωσική στρόφιγγα – Πρώτη «γραμμή άμυνας» έκτακτα φορτία LNG και λιγνίτης

Αέριο: Το ελληνικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το σενάριο διακοπής των ρωσικών εισαγωγών

gazzetta
gazzetta reader insider insider