S&P Global Ratings: Σταματά τις αξιολογήσεις ρωσικών εταιρειών έως τις 15 Απριλίου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
S&P Global Ratings: Σταματά τις αξιολογήσεις ρωσικών εταιρειών έως τις 15 Απριλίου
Η S&P έχει υποβαθμίσει τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε CC από CCC-, ενώ οι βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις παραμένουν στο C.

Την διακοπή των αξιολογήσεων πιστοληπτικής ικανότητας όλων των ρωσικών εταιρειών και οργανισμών έως τις 15 Απριλίου, εν μέσω των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης S&P Global Ratings.

Η απόφαση ελήφθη λόγω της απαγόρευσης της ΕΕ που επιβλήθηκε στους οίκους αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας να διεξάγουν αξιολογήσεις για την Ρωσία και εταιρείες της χώρας, καθώς και στην απαγόρευση παροχής υπηρεσιών αξιολόγησης σε Ρώσους πελάτες.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η S&P θα σταματήσει τις αξιολογήσεις μέχρι τις 15 Απριλίου, την καθορισμένη προθεσμία της ΕΕ. Η S&P είχε προαναγγείλει την αναστολή των εμπορικών της δραστηριοτήτων στη Ρωσία εν μέσω της εισβολής στην Ουκρανία.

Η S&P έχει υποβαθμίσει τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε CC από CCC-, ενώ οι βραχυπρόθεσμες αξιολογήσεις παραμένουν στο C. Οι αξιολογήσεις παραμένουν υπό επανεξέταση με αρνητικές προοπτικές, ανέφερε ο οίκος στην ανακοίνωση.

Η επιδείνωση των μακροπρόθεσμων αξιολογήσεων είναι αποτέλεσμα των προσδοκιών ότι η Ρωσία θα αντιμετωπίσει τεχνικές δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των ευρωομολόγων τις επόμενες εβδομάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ελβετία υιοθετεί τις κυρώσεις της ΕΕ στα προϊόντα πολυτελείας

Oι τουρκικές τράπεζες αποκρούουν ρώσους πελάτες υπό τον φόβο των δυτικών κυρώσεων

Απειλές της Ρωσίας προς την Ιταλία, στο φόντο των οικονομικών κυρώσεων

gazzetta
gazzetta reader insider insider