Η Ρωσία πλήρωσε το κουπόνι ομολόγου που λήγει το 2029 - Τα ερωτηματικά της πληρωμής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ρωσία πλήρωσε το κουπόνι ομολόγου που λήγει το 2029 - Τα ερωτηματικά της πληρωμής
Η πληρωμή του κουπονιού της Ρωσίας για ένα κρατικό ομόλογο που λήγει το 2029 ολοκληρώθηκε από την τράπεζα JPMorgan Chase & Co., όπως ανέφερε το Reuters.

Η πληρωμή του κουπονιού από τη Ρωσία για ένα κρατικό ομόλογο που λήγει το 2029 ολοκληρώθηκε από την τράπεζα JPMorgan Chase & Co., όπως ανέφερε το Reuters.

Η ισχυρή τράπεζα της Wall Street ένωσε τις δυνάμεις της με το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ για τις απαραίτητες εγκρίσεις, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται εάν η πληρωμή του κουπονιού έγινε σε ρούβλια ή σε δολάρια.

Οι πιστωτές της Ρωσίας παρακολουθούν στενά τις πληρωμές ομολόγων της χώρας εν μέσω ερωτημάτων σχετικά με το εάν η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της ενόψει των αυστηρών κυρώσεων μετά την εισβολή του Ρώσου προέδρου Πούτιν στην Ουκρανία.

Η οφειλόμενη πληρωμή είναι ένα κουπόνι 66 εκατ. δολαρίων σε ένα ομόλογο λήξης 2029 (σε δολάριο), με βάση τους υπολογισμούς του Bloomberg. Αυτό το ομόλογο ωστόσο έχει την εναλλακτική δυνατότητα επιστροφής σε ρούβλι, η οποία επιτρέπει στη Ρωσία να πραγματοποιήσει την πληρωμή στο τοπικό της νόμισμα. Ωστόσο, δεδομένων των κυρώσεων και των εσωτερικών ελέγχων κεφαλαίων, δεν είναι σαφές εάν οι διεθνείς επενδυτές μπορούν να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια εάν μεταφερθούν σε τοπικούς λογαριασμούς.

Η Fitch είχε τονίσει πως η Ρωσία θα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας εάν δεν εκπληρώσει αυτήν την υποχρέωση εντός 30 ημερών - ορίζοντας την 1η Απριλίου ως άλλη βασική ημερομηνία για τη χώρα, η οποία δεν έχει αθετήσει τα ομόλογα σε τοπικό νόμισμα από το 1998.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fitch: Πώς η Ρωσία οδεύει ολοταχώς προς τη χρεοκοπία

gazzetta
gazzetta reader insider insider