Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ μπορεί να παρατείνει τις αγορές ομολόγων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ μπορεί να παρατείνει τις αγορές ομολόγων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία 
« Οι επιπτώσεις του πολέμου στην οικονομία θα εξαρτηθούν από την πορεία της σύγκρουσης και το μέγεθος των κυρώσεων» ανέφερε η κεντρική τραπεζίτρια της Ευρωζώνης.

Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για παρεμβάσεις στην οικονομία της Ευρωζώνης εφόσον χρειαστεί σημείωσε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, εν μέσω των ανησυχιών για τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Σε ομιλία της στο Βερολίνο της Γερμανίας, η Γαλλίδα αξιωματούχος σημείωσε πως «η αβεβαιότητα στις προοπτικές της οικονομίας έχει αυξηθεί σημαντικά. Οι επιπτώσεις του πολέμου στην οικονομία θα εξαρτηθούν από την πορεία της σύγκρουσης και το μέγεθος των κυρώσεων. Στα βασικά σενάρια που έχουμε καταρτίσει, η ανάπτυξη θα επηρεαστεί σημαντικά και ο πληθωρισμός θα μπορούσε να είναι σημαντικά υψηλότερος σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο. Ωστόσο, ο πληθωρισμός αναμένεται σε όλα αυτά τα σενάρια να υποχωρήσει κοντά στο όριο του 2% μέσα στο 2024».

Επιπλέον, η κ. Λαγκάρντ είπε πως «εάν τα στοιχεία της οικονομίας υποστηρίξουν τις εκτιμήσεις για τον πληθωρισμό σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο και δείξουν πως αυτός δεν θα επηρεαστεί από τη λήξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, θα ολοκληρώσουμε τις αγορές ομολόγων στο γ' τρίμηνο του 2022».

Ακόμα, η ίδια ανέφερε πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αλλάξει τον παραπάνω σχεδιασμό της για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων τόσο σε όρους μεγέθους όσο και σε χρονικούς όρους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ: Τα δύο σενάρια για πληθωρισμό και ανάπτυξη - Ο αντίκτυπος από τον πόλεμο στην Ουκρανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider