Οι χειρισμοί Πούτιν πιέζουν και το εσωτερικό του - Παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι χειρισμοί Πούτιν πιέζουν και το εσωτερικό του - Παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας
Η Κεντρική Τράπεζας της Ρωσίας ανακοίνωσε την πρώτη της παρέμβαση μετά από αρκετά χρόνια στην αγορά συναλλάγματος.

Με το ρούβλι να καταρρέει και το Χρηματιστήριο της Μόσχας να βουλιάζει με μια πτώση της τάξεως του 24% περίπου έχοντας διακόψει (και με circuit breakers) τη συνεδρίαση για αρκετή ώρα, η Κεντρική Τράπεζας της Ρωσίας ανακοίνωσε την πρώτη της παρέμβαση μετά από αρκετά χρόνια στην αγορά συναλλάγματος.

Έτσι, προέβη στην εφαρμογή των πρώτων μέτρων έκτακτης ανάγκης σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσει τη χρηματοπιστωτική αγορά μετά την εντολή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για επίθεση στην Ουκρανία.

Η Κεντρική Τράπεζα δήλωσε ότι θα παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος για πρώτη φορά εδώ και χρόνια και θα επεκτείνει τη λίστα με τους τίτλους που γίνονται δεκτοί ως ενέχυρα ώστε να στηρίξει την αγορά με ρευστότητα. Η ρυθμιστική αρχή δεν έκανε καμία αναφορά στην αύξηση των επιτοκίων, αλλά είπε ότι θα παράσχει πρόσθετη ρευστότητα στις τράπεζες προσφέροντας 1 τρισ. ρούβλια (11,5 δισ. δολάρια) μέσω overnight repo.

Η διοικητής της Τράπεζας της Ρωσίας Elvira Nabiullina έχει ήδη αυξήσει τα επιτόκια κατά 525 μονάδες βάσης από τον Μάρτιο σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον πληθωρισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider