Ινδία: Αυξάνονται τα σημεία φόρτισης με στόχο την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ινδία: Αυξάνονται τα σημεία φόρτισης με στόχο την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης
Φόρτιση ηλεκτροκινήτου φορτηγού
Μέχρι σήμερα μόλις το 1% επί του συνόλου των πωλήσεων αυτοκινήτων είναι ηλεκτρικά, σε σχέση με το 30% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό στην Κίνα.

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ινδία προς το τέλος του 2021, παρά το ότι η αγορά της ηλεκτροκίνησης στην ασιατική χώρα καταλαμβάνει «αστείο» μερίδιο επί του συνόλου των πωλήσεων οχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, για το τελευταίο τετράμηνο του 2021 δημιουργήθηκαν 650 σημεία φόρτισης σε βασικές πόλεις της χώρας, ενώ από τον Οκτώβριο μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους κυκλοφόρησαν στους ινδικούς δρόμους 180.000 νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ινδία κατέχει την 3η θέση με τις περισσότερες εκπομπές ρύπων στον κόσμο και στοχεύσει στο να μηδενίσει τις εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2070. Ωστόσο, μέχρι σήμερα μόλις το 1% επί του συνόλου των πωλήσεων αυτοκινήτων είναι ηλεκτρικά, σε σχέση με το 30% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό στην Κίνα, λόγω του υψηλού κόστους και των ελάχιστων υποδομών για την ηλεκτροκίνηση στην Ινδία.

Μέχρι σήμερα, στην Ινδία υπάρχουν 1.640 σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, με 940 από αυτά να βρίσκονται σε 9 πόλεις της χώρας.

Οι κρατικές ενεργειακές εταιρείες έχουν δεσμευτεί για τη δημιουργία 22.000 νέων σταθμών φόρτισης σε νέες πόλεις και περιοχές της Ινδίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider