Ραντεβού Σταϊκούρα - Λίντνερ για έξοδο από ενισχυμένη εποπτεία και πλεονάσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ραντεβού Σταϊκούρα - Λίντνερ για έξοδο από ενισχυμένη εποπτεία και πλεονάσματα
Συζητήσεις με ομολόγους του από χώρες-μέλη της ευρωζώνης είχε χθες και θα έχει και σήμερα ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταικούρας, όπως επισήμανε στο ραδιόφωνο του Παραπολιτικά.

Συζητήσεις με ομολόγους του από χώρες-μέλη της ευρωζώνης είχε χθες και θα έχει και σήμερα ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταικούρας, όπως επισήμανε στο ραδιόφωνο του Παραπολιτικά. Ανέφερε πως ένα από τα ραντεβού ήταν με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ κ. Λίντνερ. Όπως είπε μπορεί να υπάρξει και νέα επαφή ενώ συζητήθηκε και επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΟΙΚ στην Αθήνα.

Ο ΥΠΟΙΚ είπε πως η εικόνα που αποκόμισε από τις επαφές είναι θετική και η συζήτηση κινήθηκε αναφορικά με τις πρωτοβουλίες ενίσχυσης του κύρους της χώρας, αλλά και τον στόχο να γίνει φέτος η έξοδός της από την ενισχυμένη εποπτεία.

Για τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας επισήμανε πως η συζήτηση δεν θα είναι εύκολη. Υπάρχει διαφορετική θέση ανάμεσα στις χώρες, είπε, αλλά «νομίζω πως θα μπορέσει να βρεθεί λύση».

Θέτοντας το χρονοδιάγραμμα υπολόγισε την απόφαση περί τον Οκτώβριο-Νοέμβριο του 2022. Τότε θα υπάρχει εικόνα για το πλεόνασμα του 2023, εξήγησε. Ωστόσο, η πρώτη πρόταση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμάται πώς θα έρθει στη συζήτηση του Μαρτίου, ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών.

Υπάρχει διάσταση απόψεων ανά την ΕΕ, είπε. Και περιέγραψε τις προτάσεις για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Σύμφωνο, οι οποίες έχουν προταθεί από κράτη, και από την Ελλάδα.

Αναφέρθηκε και στο σχέδιο μόνιμων μειώσεων φόρων και εισφορών, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει την επέκταση της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης από το 2022 και για τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά προσθέτοντας πως στόχος της κυβέρνησης παραμένει η ολοκλήρωση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει . Επιβεβαίωσε πως θα συνεχισθούν τα μέτρα στήριξης όσο χρειασθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σενάριο για την αναμόρφωση του Συμφώνου Σταθερότητας «έτοιμο» στο συρτάρι της Κομισιόν

gazzetta
gazzetta reader insider insider