Βρετανία: Το 2021 το χειρότερο έτος της πανδημίας για την επιβατική κίνηση στο Χίθροου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Το 2021 το χειρότερο έτος της πανδημίας για την επιβατική κίνηση στο Χίθροου
Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 600.000 επιβάτες ακύρωσαν τις κρατήσεις τους για πτήσεις από το αεροδρόμιο για τον τελευταίο μήνα του 2021.

Αρνητικά μηνύματα για την επιβατική κίνηση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας για το 2021 έρχονται από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η διοίκηση του Χίθροου για το σύνολο της περασμένης χρονιάς, με μαζικές ακυρώσεις κρατήσεων για τον Δεκέμβριο λόγω των ανησυχιών και των περιοριστικών μέτρων που έλαβε το Ηνωμένο Βασίλειο για να σταματήσει την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

Ειδικότερα, υπολογίζεται πως τουλάχιστον 600.000 επιβάτες ακύρωσαν τις κρατήσεις τους για τον τελευταίο μήνα του 2021.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διοίκηση του Χίθροου ανακοίνωσε πως διακίνησε συνολικά 19,4 εκατ. επιβάτες για το 2021, κάτω από τους 22,1 εκατ. επιβάτες του 2020 και κάτω από το το 1/4 της επιβατικής κίνησης στην προ-πανδημίας εποχή (80,9 εκατ. επιβάτες για το 2019).

Η διοίκηση του αεροδρομίου αναφέρει σε ανακοίνωση της πως η γρήγορη ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης συναντά «σημαντικές αμφιβολίες» και καλεί για μια ακόμα φορά την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον να άρει τους περιορισμούς στην κίνηση των επιβατών.

«Ο κλάδος των αερομεταφορών θα ανακάμψει πλήρως μόλις σταματήσουν να επιβάλλονται έκτακτα μέτρα, μια κατάσταση που φαίνεται πως θα μπορούσαν να πάρει χρόνια για να επιτευχθεί» ανέφερε ο επικεφαλής του Χίθροου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χίθροου: Ξεκίνησαν οι πρώτες ακυρώσεις των επιβατών λόγω της Όμικρον

gazzetta
gazzetta reader insider insider