Σταϊκούρας: Έρχεται νέα επέκταση των αναστολών εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Έρχεται νέα επέκταση των αναστολών εργασίας
Ο ΥΠΟΙΚ προανήγγειλε και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 3%-4% με τις νέες αντικειμενικές με την οποία φτάνει πλέον στο 25% η συνολική μείωση.

Νέα επέκταση του μέτρου των αναστολών εργασίας προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Όπως έγραφε και σε ρεπορτάζ του το insider.gr, το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας, με αποζημίωση ειδικού σκοπού (534 ευρώ για τον Ιανουάριο), έχει στόχο να διασφαλισθεί η απασχόληση σε κλάδους που πλήττονται.

Ο ΥΠΟΙΚ προανήγγειλε και μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά 3%-4% με τις νέες αντικειμενικές, με τη συνολική μείωση να φτάνει πλέον στο 25%, λέγοντας πως παραμένει η δέσμευση για 30% συνολική ελάφρυνση. Εκτίμησε πως έως το τέλος Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η άσκηση για τον ΕΝΦΙΑ, όπου η συνολική μείωση θα είναι 60 εκατομμύρια ευρώ και στόχος είναι να καταβληθεί σε δέκα δόσεις.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας είπε πως προς το τέλος του Ιανουαρίου θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα μέτρα στήριξης από την πανδημία, ανάλογα με την εξέλιξη των οικονομικών δεδομένων και πρόσθεσε πως δεν αποκλείεται κανένα μέτρο και ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί «ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες».

«Ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι η δυναμική της οικονομίας ακολουθεί τη δυναμική της υγειονομικής κρίσης, θα πρέπει να δούμε πως θα εξελιχθεί ποιες θα είναι οι μεταλλάξεις», είπε. Θα έχουμε «μία πολύ καλή εικόνα της πραγματικής οικονομίας μέχρι το τέλος του μήνα, τότε θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε πολλά δεδομένα», ανέφερε και πρόσθεσε ερωτηθείς για νέο κούρεμα στην Επιστρεπτέα πως «δύο χρόνια δεν έχω αποκλείσει κανένα μέτρο γιατί δεν μπορώ να ξέρω πώς εξελίσσεται η υγειονομική κρίση».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider