Οικονομία | Διεθνή
22-12-2021 | 17:16

ΗΠΑ: Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών αυξήθηκαν για τρίτο συνεχή μήνα τον Νοέμβριο

Newsroom
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών αυξήθηκαν για τρίτο συνεχή μήνα τον Νοέμβριο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών αυξήθηκαν 1,9% σε εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο ποσοστό 6,46 εκατομμυρίων τον Νοέμβριο, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Εθνική Ένωση Μεσιτών των ΗΠΑ. Αυτό είναι η τρίτη συνεχόμενη μηνιαία άνοδος. Σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2020, οι πωλήσεις κατοικιών μειώθηκαν κατά 2%.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal περίμεναν αύξηση στα 6,5 εκατομμύρια.

Σε περιφερειακή βάση, οι νότιες πολιτείες γνωρίζουν την μεγαλύτερη αύξηση. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 2,9% στο Νότο και 2,3% στη Δύση. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν ελαφρώς κατά 0,7% στα Μεσοδυτικά και παρέμειναν αμετάβλητες στην Ανατολή.

Η μέση τιμή για ένα υπάρχον σπίτι που πωλήθηκε τον Νοέμβριο ήταν 353.900 δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 13,9% τον περασμένο χρόνο.

Υπήρχαν 1,11 εκατομμύρια κατοικίες διαθέσιμες στα τέλη Νοεμβρίου, μειωμένες κατά 13% σε ετήσια βάση.

Το απούλητο απόθεμα ήταν σε πωλητήριο διάρκειας 2,1 μηνών τον Νοέμβριο, το χαμηλότερο από τον Ιανουάριο,  μια μείωση από 2,3 τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Προς το παρόν, οι υπάρχουσες πωλήσεις έχουν δυναμική, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 10% τους πρώτους έντεκα μήνες του 2021. Οι οικονομολόγοι λένε ότι η μελλοντική πορεία των πωλήσεων θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την προσφορά των καταχωρίσεων από τις οποίες θα πρέπει να επιλέξουν οι αγοραστές.
 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.