Διεθνή
25-11-2021 | 11:52

ΗΠΑ: Βγάζουν στην αγορά 32 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα Στρατηγικά Αποθέματα

Newsroom
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Βγάζουν στην αγορά 32 εκατ. βαρέλια πετρελαίου από τα Στρατηγικά Αποθέματα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην πώληση 32 εκατ. βαρελιών αργού πετρελαίου από τις ποσότητες των Στρατηγικών τους Αποθεμάτων θα προχωρήσουν οι ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια να ανακοπεί η αύξηση των τιμών του εμπορεύματος σε παγκόσμια κλίμακα.

Αναλυτικότερα, ποσότητες πετρελαίου από τέσσερα διαφορετικά σημεία συγκέντρωσης των αποθεμάτων θα διοχετευθούν στην παγκόσμια αγορά, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2022 ως και τον Απρίλιο του ίδιου έτους, ενώ -όπως αναφέρει το Reuters- θα γίνονται αποδεκτές προσφορές από τις αρχές Δεκεμβρίου.

Η κίνηση έρχεται καθώς μια σειρά χωρών λαμβάνουν παρόμοιες αποφάσεις, όπως η Ινδία, με την προτροπή της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, ενώ η αμερικανική πλευρά αναμένει παρόμοια μέτρα από την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα ή ακόμη τη Βρετανία.

Στην πρώτη συντονισμένη αποδέσμευση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού περισσότερα από 10 εκατ. βαρέλια θα «πέσουν» στην αγορά από τα αποθέματα του Big Hill και του Bryan Mound στο Τέξας, 7 εκατ. βαρέλια από τον σταθμό στο West Hackberry της Λουιζιάνα και περίπου 5 εκατ. βαρέλια από το Bayou Choctaw.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αγοραστές θα είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν τις ποσότητες αργού μεταξύ του 2022 και του 2024, ενώ η κατάθεση των προσφορών θα πραγματοποιηθεί ως τις 6 Δεκεμβρίου και τα συμβόλαια θα τεθούν σε ισχύ από τις 14 Δεκεμβρίου.

Σημειώνεται πως η αύξηση των τιμών των καυσίμων στις ΗΠΑ -ιδιαίτερα της βενζίνης, η κατανάλωση της οποίας έχει εκτοξευθεί μετά την άρση των περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας- προκαλεί «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση Μπάιντεν, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την αύξηση των πληθωριστικών πιέσεων, ενώ η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου ανέρχεται μόλις στο 42%, ποσοστό που είναι το χαμηλότερο από την ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν τον Ιανουάριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ινδία «βάζει χέρι» στα αποθεματικά πετρελαίου - Διάθεση 5 εκατ. βαρελιών στην αγορά

Και η Κίνα επιστρατεύει τα αποθεματικά πετρελαίου της - Με «βάση τις ανάγκες της»

Ιαπωνία-Ινδία: Αναζητούν τρόπους για διάθεση των αποθεμάτων πετρελαίου

MUST READ

Πετρέλαιο: Ανοιχτός ο δρόμος προς τα 100 δολάρια παρά την αποδέσμευση των αποθεμάτων