Βιλερουά (ΕΚΤ): Πανδημία και πληθωρισμός δεν αλλάζουν το πλάνο στο PEPP

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιλερουά (ΕΚΤ): Πανδημία και πληθωρισμός δεν αλλάζουν το πλάνο στο PEPP
Ο Βιλερουά προέτρεψε για μια «υπομονετική» προσέγγιση από την ΕΚΤ, η οποία παραμένει σε εγρήγορση.

Η αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού και η άνοδος του πληθωρισμού δεν δικαιολογούν, σε αυτό το σημείο μια αλλαγή στα σχέδια της ΕΚΤ για μείωση των αγορών ομολόγων στο έκτακτο πρόγραμμα για την πανδημία (PEPP), όπως δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ντε Γκαλό ανέφερε σε συνέντευξη στη γερμανική Boersen Zeitung πως «δεν νομίζω ότι οι τρέχουσες εξελίξεις αλλάζουν την αξιολόγηση μας. Υπό την τρέχουσα προοπτική θα πρέπει να τερματίσουμε τις καθαρές αγορές στο PEPP τον Μάρτιο του 2022».

Ο Βιλερουά προέτρεψε για μια «υπομονετική» προσέγγιση από την ΕΚΤ, η οποία παραμένει σε εγρήγορση. «Μια απόφαση για σύσφιξη της πολιτικής μας πολύ νωρίς θα ήταν λάθος... Αλλά θα πρέπει να προσέχουμε και τις δύο πλευρές... αν οι πληθωριστικές πιέσεις γίνουν πιο επίμονες, δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε δράση», πρόσθεσε.

Οι εύθραυστες αγορές ομολόγων της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τριγμούς καθώς το τέλος του PEPP πλησιάζει, προσφέροντα στην ΕΚΤ περισσότερα περιθώρια για να αγοράσει ομόλογα των κρατών μελών από το APP του 2015.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider