ΗΠΑ: Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών αυξήθηκαν ελαφρώς τον Οκτώβριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών αυξήθηκαν ελαφρώς τον Οκτώβριο
Υψηλότερα κινήθηκαν οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών τον Οκτώβριο παρά τις προσδοκίες για το αντίθετο, υπογραμμίζοντας την ισχυρή ζήτηση για ακίνητα σε ολόκληρη τη χώρα.

Υψηλότερα κινήθηκαν οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών τον Οκτώβριο παρά τις προσδοκίες για αντίθετη κίνηση, υπογραμμίζοντας την ισχυρή ζήτηση για ακίνητα σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 0,8% μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, φθάνοντας σε εποχικά προσαρμοσμένο, ετήσιο 6,34 εκατομμυρίων, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ένωση Μεσιτών στις ΗΠΑ. Σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,8%.

«Οι πωλήσεις κατοικιών παραμένουν ανθεκτικές, παρά τα χαμηλά αποθέματα και τις αυξανόμενες προκλήσεις σε προσιτές τιμές», δήλωσε στην έκθεση ο Lawrence Yun, επικεφαλής οικονομολόγος στην Εθνική Ένωση Μεσιτών των ΗΠΑ. «Οι πληθωριστικές πιέσεις, όπως τα ταχέως αυξανόμενα ενοίκια και οι αυξανόμενες τιμές καταναλωτή, μπορεί να κάνουν ορισμένους υποψήφιους αγοραστές να αναζητήσουν την προστασία μιας σταθερής, συνεπούς πληρωμής στεγαστικών δανείων», όπως σημείωσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider