ΗΠΑ: Σήμερα η εξ αναβολής ψηφοφορία για το πρόγραμμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων στο Κογκρέσο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σήμερα η εξ αναβολής ψηφοφορία για το πρόγραμμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων στο Κογκρέσο
Οι Αμερικανοί βουλευτές ανέβαλαν για σήμερα την πρώτη ψηφοφορία για το γιγάντιο πρόγραμμα κοινωνικών και οικολογικών μεταρρυθμίσεων του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Οι Αμερικανοί βουλευτές ανέβαλαν για σήμερα την πρώτη ψηφοφορία για το γιγάντιο πρόγραμμα κοινωνικών και οικολογικών μεταρρυθμίσεων του προέδρου Τζο Μπάιντεν, στο τέλος μιας συνεδρίασης στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε και η οποία παρατάθηκε μέσα στη νύκτα, ένδειξη ότι ο δρόμος για την υιοθέτηση αυτού του προγράμματος, που πρόκειται να μεταμορφώσει τις ΗΠΑ, είναι ακόμη μακρύς και γεμάτος εμπόδια.

Ο επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής μειοψηφίας στη Βουλή των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι εκτροχίασε τα σχέδια της δημοκρατικής πλειοψηφίας χρησιμοποιώντας τον επ' αόριστον χρόνο ομιλίας, που είχε στη διάθεσή του, για να κάνει μια ομιλία ποταμό.

Για περισσότερο από τέσσερις ώρες, κατήγγελλε από το βήμα τον καταστροφικό, σύμφωνα με τον ίδιο, αντίκτυπο που θα έχει αυτό το σχέδιο στον πληθωρισμό και στην αμερικανική οικονομία, μιλώντας εν παρόδω για την αποχώρηση από το Αφγανιστάν, τα ταξίδια του στην Ευρώπη, τον Ίλον Μασκ ή τους πίνακες που έχει αναρτήσει στο γραφείο του.

Στις 00:30, και ενώ μιλούσε ακόμη, οι Δημοκρατικοί το πήραν απόφαση και ανέβαλαν την ψηφοφορία για τις 08:00 (15:00 ώρα Ελλάδας).

Η κάτω βουλή του Κογκρέσου πρέπει να αποφανθεί για ένα κοινωνικό και περιβαλλοντικό νομοσχέδιο ύψους 1,75 τρισ. δολαρίων, το οποίο προβλέπει κυρίως προσχολική εκπαίδευση για όλους, φορολογικές ελαφρύνσεις για τα αμερικανικά νοικοκυριά και επενδύσεις για να μειωθούν οι εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Το κείμενο, που φέρει την ονομασία «Build Back Better» (Να ανοικοδομήσουμε καλύτερα), θα πρέπει στη συνέχεια να εξετασθεί από τη Γερουσία, κάτι που θα μπορούσε να γίνει μέσα σε διάστημα εβδομάδων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γέλεν: Το κοινωνικό νομοσχέδιο θα καλύψει πλήρως το κόστος των δαπανών του

gazzetta
gazzetta reader insider insider