«Αρκετά πιθανή» θεωρεί την χρεοκοπία της Evergrande ο οίκος S&P

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αρκετά πιθανή» θεωρεί την χρεοκοπία της Evergrande ο οίκος S&P
Αρκετά πιθανή θεωρεί μία πτώχευση της Evergrande ο οίκος αξιολόγησης S&P Global Ratings, παρά τις προσπάθειες του κινεζικού κολοσσού να διασφαλίσει την απαιτούμενη ρευστότητα ώστε να αποφύγει την χρεοκοπία.

«Αρκετά πιθανή» θεωρεί μία πτώχευση της Evergrande ο οίκος αξιολόγησης S&P Global Ratings, παρά τις προσπάθειες του κινεζικού κολοσσού στον κλάδο της ανάπτυξης ακινήτων να διασφαλίσει την απαιτούμενη ρευστότητα ώστε να αποφύγει την χρεοκοπία.

Πιο αναλυτικά, ο οίκος αξιολόγησης θεωρεί πως η κινεζική εταιρεία, οι υποχρεώσεις της οποίας σε επενδυτές, ομολογιούχους, πελάτες και προμηθευτές ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια, πολύ δύσκολα θα καταφέρει να αποφύγει την στάση πληρωμών, ειδικά ενόψει δύο μεγάλων πληρωμών τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, όταν και θα έχουν ωριμάσει ομόλογα αξίας 3,5 δισ. δολαρίων.

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι μια πτώχευση της Evergrande είναι πολύ πιθανή», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της S&P Global Ratings, ενώ παράλληλα υπογραμμίζεται πως η Evergrande έχει απωλέσει την δυνατότητα να πουλά νέα ακίνητα και κατοικίες, αδυνατώντας να αυξήσει τα έσοδά της, γεγονός που καθιστά "νεκρό" τον βασικό της επιχειρηματικό πυλώνα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του δικτύου CNBC, η Evergrande έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να αποφύγει δύο φορές την χρεοκοπία στις «καθυστερήσεις», αποπληρώνοντας οφειλές αρκετών εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων μετά το πέρας των προθεσμιών.

Πλέον, η κινεζική εταιρεία, στην προσπάθεια να ενισχύσει τα έσοδά της για να αποπληρώσει τα χρέη της προχωρά στην εκποίηση διαφόρων περιουσιακών της στοιχείων, χωρίς ωστόσο να έχει αποφύγει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, η οποία σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί ενδέχεται να συμπαρασύρει ολόκληρο τον κατασκευαστικό κλάδο της Κίνας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την εγχώρια αλλά και παγκόσμια οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Evergrande: Θα αντλήσει $273 εκατ. από πώληση μεριδίου σε κινηματογραφικό στούντιο -Με πτώση αντιδρά η μετοχή

Evergrande: Σε υψηλά 1,5 μήνα η μετοχή μετά από ακόμα μία αποφυγή της χρεοκοπίας

Evergrande: Απέφυγε ξανά στο παρά πέντε τη χρεοκοπία

gazzetta
gazzetta reader insider insider