Evergrande: Θα αντλήσει $273 εκατ. από πώληση μεριδίου σε κινηματογραφικό στούντιο -Με πτώση αντιδρά η μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Evergrande: Θα αντλήσει $273 εκατ. από πώληση μεριδίου σε κινηματογραφικό στούντιο -Με πτώση αντιδρά η μετοχή
Προσπάθειες να γλιτώσει την επίσημη χρεοκοπία.

Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων China Evergrande αναμένεται να αντλήσει περίπου 273 εκατ. δολάρια πουλώντας τις εναπομείνασες μετοχές της στην εταιρεία παραγωγής ταινιών και streaming HengTen Networks.

Η μετοχή της Evergrande αντιδρά με πτώση άνω του 1% στις συναλλαγές της Πέμπτης, ενώ της HengTen εκτοξεύτηκε 23%.

Η Evergrande, η μεγαλύτερη εκδότρια αποτιμημένου σε δολάρια χρέους μεταξύ των κινεζικών εταιρειών ακινήτων, βρέθηκε στο χείλος της επίσημης χρεοκοπίας πολλές φορές φέτος. Η εταιρεία έχει κάνει 11 πληρωμές της τελευταίας στιγμής και ξεκίνησε ξανά την κατασκευή διαμερισμάτων που αναμένουν οι αγοραστές της. Αλλά αυτό είναι μόνο ένα μικρό μέρος των οφειλών της.

Η πώληση της HengTen είναι ακόμη μια προσπάθεια της Evergrande να αντλήσει κεφάλαια. Η συμφωνία αξίζει 2,13 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ (273 εκατ. δολάρια), με το 20% -ή τα 54,6 δισ. δολάρια- να πρέπει να δοθεί εντός πέντε ημερών και τα υπόλοιπα σε δύο μήνες.

Η δοκιμαζόμενη εταιρεία θα πουλήσει περίπου 1,66 δισεκατομμύρια μετοχές της HengTen στην Allied Resources Investment Holdings για 1,28 δολ. Χονγκ Κονγκ έκαστη, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Το τίμημα είναι περίπου 24% χαμηλότερο από την τιμή κλεισίματος της HengTen στα 1,69 δολάρια Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Evergrande: Απέφυγε ξανά στο παρά πέντε τη χρεοκοπία

gazzetta
gazzetta reader insider insider