Σε χαμηλό επίπεδο 10 ετών το καταναλωτικό συναίσθημα στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλό επίπεδο 10 ετών το καταναλωτικό συναίσθημα στις ΗΠΑ
Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2011 και σημαντικά χαμηλότερα από την εκτίμηση του Dow Jones που «έβλεπε» τον δείκτη στο 72,5.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δέκα ετών το Νοέμβριο, την ώρα που ο πληθωρισμός έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του '90.

Σύμφωνα με τον δείκτη καταναλωτικού κλίματος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, καταγράφηκε πτώση στο 66,8 για τον Νοέμβριο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Παρασκευής.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2011 και σημαντικά χαμηλότερα από την εκτίμηση του Dow Jones που «έβλεπε» τον δείκτη στο 72,5.

Όμως παρά την συνεχόμενη μείωση του δείκτη στο πως νιώθουν οι πολίτες για την οικονομία, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να παραιτούνται σε ρυθμό ρεκόρ, σύμφωνα με στοιχεία του Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, σε μία τάση που αναφέρεται ως «η μεγάλη παραίτηση» το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Παρασκευή πως 4,43 εκατ. άνθρωποι παραιτήθηκαν από τις δουλειές τους τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας τις 4,27 εκατ. παραιτήσεις που καταγράφηκαν τον Αύγουστο.

Την ίδια ώρα οι προσλήψεις ανήλθαν σε 6,46 εκατ. τον Σεπτέμβριο, ελαφρώς χαμηλότερα από το επίπεδο του Αυγούστου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Αισιοδοξία των εμπόρων για αύξηση της καταναλωτικής κίνησης τα Χριστούγεννα

Εξειδικευμένες μηχανές αναζήτησης και τεχνητή νοημοσύνη «αυξάνουν» τις αγορές των καταναλωτών

Σε χαμηλό πέντε μηνών το καταναλωτικό κλίμα στη Βρετανία το Σεπτέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider