Διεθνή
09-11-2021 | 16:19

Amazon: Εξετάζει πιθανό συμβιβασμό με την Κομισιόν για δύο παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας

Newsroom
Μοιράσου το
Amazon: Εξετάζει πιθανό συμβιβασμό με την Κομισιόν για δύο παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την επιθυμία της Amazon να προχωρήσει σε συμβιβασμό με τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές αναφορικά με τις δύο υποθέσεις παραβίασης της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας που μπορεί να κοστίσουν στον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό σημαντικά ποσά σε πρόστιμα επισημαίνει σε αποκλειστικό του δημοσίευμα το πρακτορείο Reuters.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πηγές του Reuters, η Amazon εμφανίζεται να βρίσκεται ήδη σε προκαταρκτικές συζητήσεις με τις ευρωπαϊκές αρχές με στόχο να επιτευχθεί συμβιβασμός, ωστόσο σύμφωνα με το πρακτορείο, οι συζητήσεις ενδέχεται να χρειαστούν πολύ χρόνο και δεν είναι βέβαιο πως θα τελεσφορήσουν.

Από την πλευρά της η Κομισιόν αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο επίτευξης συμβιβασμού με την Amazon, ενώ επισημαίνεται πως το ύψος του προστίμου που μπορεί να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέρχεται στο 10% του παγκόσμιου τζίρου της εταιρείας, δηλαδή ως και 38,6 δισ. με βάση τα στοιχεία του προηγούμενου έτους χρήσης.

Υπενθυμίζεται, πως το προηγούμενο Νοέμβριο, η Κομισιόν κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο κολοσσός του διαδικτυακού λιανεμπορίου λειτουργεί με μονοπωλιακές πρακτικές, βασιζόμενη στον όγκο, την ισχύ και την επιρροή που διαθέτει με στόχο να αποκτά πλεονέκτημα απέναντι σε επιχειρήσεις και μεμονωμένους πωλητές που έκαναν χρήση της πλατφόρμας της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Σημαντικά χαμηλότερα των εκτιμήσεων τα έσοδα στο γ' τρίμηνο

Στην αντεπίθεση η Amazon για το αντιμονοπωλιακό νομοσχέδιο κατά των Big Tech

MUST READ

Amazon: Μπόνους πρόσληψης 4.000 δολαρίων για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις προσωπικού