Διεθνή
20-10-2021 | 10:37

Amazon: Μπόνους πρόσληψης 4.000 δολαρίων για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις προσωπικού

Newsroom
Μοιράσου το
Amazon: Μπόνους πρόσληψης 4.000 δολαρίων για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις προσωπικού
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό που παρατηρούνται σε μία σειρά κλάδων της οικονομίας στην Βρετανία, ωθεί πολλές εταιρείες σε μία αρκετά πιο επιθετική τακτική, με στόχο την προσέλκυση εργαζομένων που θα καλύψουν τα τεράστια κενά που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά εργασίας.

Μία από αυτές είναι και η Amazon, με τον κολοσσό του διαδικτυακού λιανεμπορίου να παρέχει επιπλέον κίνητρα ώστε να καταφέρει να πείσει τους Βρετανούς να στελεχώσουν τις κενές θέσεις εργασίας.

Αναλυτικότερα, η Amazon αποφάσισε να παρέχει μπόνους πρόσληψης ύψους ως και 4.000 δολάρια στους νέους υπαλλήλους της στην Βρετανία, καθώς προσδοκά στην πλήρωση των υφιστάμενων κενών μέχρι την έναρξη της περιόδου των γιορτών, όταν και η καταναλωτική κίνηση αναμένεται να εκτοξευθεί.

Παράλληλα, σύμφωνα με το δίκτυο CNBC, η Amazon προσφέρει ωρομίσθιο ύψους 11,1 στερλινών στους εργαζόμενους της σε αποθήκες στο Λονδίνο, ποσό που ωστόσο μπορεί ακόμα και να διπλασιαστεί αν συνυπολογιστούν και οι αμοιβές για τις υπερωρίες, ενώ το μέσο ωρομίσθιο για τους εργαζομένους της εταιρείας στην Βρετανία ανέρχεται στις 10,16 στερλίνες.

Σημειώνεται πως η βρετανική αγορά βρίσκεται εδώ και αρκετούς μήνες αντιμέτωπη με σημαντικές ελλείψεις εργαζομένων σε κρίσιμους κλάδους της οικονομίας, με τους οδηγούς βυτιοφόρων και φορτηγών, τους εκφορτωτές εμπορευμάτων και τους λιμενεργάτες να αποτελούν μόνο την «κορυφή του παγόβουνου», καθώς οι ελλείψεις αναμένεται να επεκταθούν και σε άλλους κλάδους, όπως εκτιμούν οι αρμόδιες αρχές.

Η παραπάνω συνθήκη έχει ως αποτέλεσμα οι κολοσσοί του κλάδου του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου να στρέφονται στην παροχή μπόνους και άλλων κινήτρων προς τους εργαζόμενους, όπως η κάλυψη των διδάκτρων για την μόρφωση και την κατάρτισή τους, οι διευκολύνσεις στο ωράριο εργασίας αλλά και τα διάφορα προνόμια σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Περισσότερες από 150.000 προσλήψεις ενόψει της εορταστικής περιόδου

Η Amazon θα καλύπτει το 100% του κόστους των διδάκτρων των εργαζομένων της

MUST READ

Target και Amazon δίνουν «μάχη» για προσωπικό με «όπλο» την ευελιξία