Ρωσία: Ο Πούτιν δίνει εβδομαδιαία άδεια στους εργαζομένους, μετά τα ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Ο Πούτιν δίνει εβδομαδιαία άδεια στους εργαζομένους, μετά τα ρεκόρ θανάτων από κορονοϊό
Όλοι οι εργαζόμενοι της Ρωσίας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα μπορούν να πάρουν μια εβδομάδα άδεια από τις 30 Οκτωβρίου και για 7 μέρες.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας αποφάσισε να χορηγήσει μια εβδομάδα άδειας μετ' αποδοχών σε όλους τους εργαζομένους της χώρας ως ένα μέσο για την αποκλιμάκωση των νέων κρουσμάτων και θανάτων κορονοϊού που καταγράφονται στη Ρωσία τις τελευταίες μέρες.

Σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα που υπέγραψε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, όλοι οι εργαζόμενοι της Ρωσίας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, θα μπορούν να πάρουν μια εβδομάδα άδεια από τις 30 Οκτωβρίου και για 7 μέρες.

Όπως ανέφερε ο Πούτιν σε σχετική δήλωση του μετά από έκτακτη κυβερνητική σύσκεψη για το θέμα της οποίας προήδρευσε, σε κάποιες περιοχές της Ρωσίας μπορεί να γίνει χρήση του μέτρου και νωρίτερα από τις 30 Οκτωβρίου.

«Αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικό να φρενάρουμε την κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας» υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο 24ωρο στη Ρωσία καταγράφηκαν 1.028 θάνατοι λόγω του κορονοϊού, καθώς και 34.073 νέες μολύνσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Ρωσία εξετάζει νέα μέτρα για τον κορονοϊό, μπροστά στη νέα έξαρση των κρουσμάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider