Euler Hermes: Αναμένεται αύξηση στις χρεοκοπίες επιχειρήσεων παγκοσμίως το 2022

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Euler Hermes: Αναμένεται αύξηση στις χρεοκοπίες επιχειρήσεων παγκοσμίως το 2022
Euler Hermes
Οι χρεοκοπίες των επιχειρήσεων αναμένεται να αυξηθούν κατά 15% σε ετήσια βάση το 2022, έπειτα από δύο συνεχόμενα χρόνια πτώσης.

Αύξηση αναμένεται να παρουσιάσουν το 2022 οι χρεοκοπίες εταιρειών παγκοσμίως, καθώς οι κυβερνήσεις αποσύρουν τα μέτρα στήριξης της οικονομίας κατά των επιπτώσεων της πανδημίας, σύμφωνα με έκθεση της Euler Hermes.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι χρεοκοπίες των επιχειρήσεων αναμένεται να αυξηθούν κατά 15% σε ετήσια βάση το 2022, έπειτα από δύο συνεχόμενα χρόνια πτώσης, καθώς μειώθηκαν 12% το 2020 και προβλέπεται να μειωθούν κατά 6% το 2021.

Όπως σημειώνεται στην έκθεση, ακόμη και με την αύξηση του 2022, οι συνολικές πτωχεύσεις πιθανότατα θα παραμείνουν 4% χαμηλότερα από εκείνες του 2019 - πριν εξαπλωθεί παγκοσμίως η πανδημία της Covid.

«Κοιτάζοντας τα τρέχοντα επίπεδα, οι κυβερνήσεις πέτυχαν να βοηθήσουν τις εταιρείες να αντιμετωπίσουν την κρίση: Οι κρατικές παρεμβάσεις απέτρεψαν μία στις δύο χρεοκοπίες στη Δυτική Ευρώπη και μία στις τρεις στις ΗΠΑ το 2020», ανέφερε ο Maxime Lemerle, επικεφαλής του τομέα έρευνας και αφερεγγυότητας στην Euler Hermes στο CNBC.

«Η παράτασή τους (των μέτρων στήριξης) θα διατηρήσει τις χρεοκοπίες σε χαμηλό επίπεδο το 2021, αλλά τι θα συμβεί στη συνέχεια εξαρτάται από τον τρόπο που θα ενεργήσουν οι κυβερνήσεις τους επόμενους μήνες», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider