Επ. Ανταγωνισμού: Μνημόνια συνεργασίας με τις αρχές ανταγωνισμού της Β. Μακεδονίας και της Αλβανίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επ. Ανταγωνισμού: Μνημόνια συνεργασίας με τις αρχές ανταγωνισμού της Β. Μακεδονίας και της Αλβανίας
Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της και της επιρροής της στην διαμόρφωση πολιτικών ανταγωνισμού.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού, στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της και της επιρροής της στην διαμόρφωση πολιτικών ανταγωνισμού, τόσο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και διεθνώς, καθώς και της επέκτασης της συνεργασίας σε διμερές επίπεδο με αρχές ανταγωνισμού άλλων χωρών, προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τις αρχές ανταγωνισμού της Β. Μακεδονίας και της Αλβανίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής, η υπογραφή του μνημονίου με τη Β. Μακεδονία, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της στην Αθήνα και εκτός από τους προέδρους των δύο αρχών ανταγωνισμού, Ιωάννη Λιανό και Vladimir Naumovski, παρέστη και η πρέσβης της Βόρειας Μακεδονίας, Lidija Boshkovska και ο σύμβουλος της πρεσβείας Samir Ganija.

Περαιτέρω, στο πλαίσιο της ανάληψης και υλοποίησης πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της συνεργασίας σε διμερές επίπεδο με άλλες αρχές ανταγωνισμού, η επιτροπή προχώρησε και στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την αρχή ανταγωνισμού της Αλβανίας. H υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω των περιορισμών του COVID-19, εντούτοις όμως οι αρχές ανταγωνισμού των δύο χωρών έχουν προγραμματίσει στο προσεχές μέλλον την ανταλλαγή επισκέψεων και την οργάνωση κοινών δράσεων στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider