Bloomberg: Οι κινεζικές αρχές καλούν την Evergrande να μην αθετήσει τις άμεσες πληρωμές τόκων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: Οι κινεζικές αρχές καλούν την Evergrande να μην αθετήσει τις άμεσες πληρωμές τόκων
Σύσταση προς την Evergrande να μην αθετήσει τις πληρωμές τόκων δολαριακών ομολόγων που είναι προγραμματισμένες για σήμερα και την προσεχή εβδομάδα απηύθυναν οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτύου Bloomberg.

Σύσταση προς την Evergrande να μην αθετήσει τις πληρωμές τόκων δολαριακών ομολόγων που είναι προγραμματισμένες για σήμερα και την προσεχή εβδομάδα απηύθυναν οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτύου Bloomberg, ενώ σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή τόκων ύψους 120 εκατ. δολαρίων, μεταξύ των οποίων και τόκοι 84 εκατ. δολαριακών ομολόγων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρχές της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη κάλεσαν τον κολοσσό στον κλάδο των ακινήτων να έρθει σε επικοινωνία με τους κατόχους των ομολόγων ώστε να αποφύγει μία ενδεχόμενη στάση πληρωμών, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Wall Streert Journal ανέφερε πως η κινεζική κυβέρνηση έχει ζητήσει τις τοπικές αρχές της χώρας να ετοιμάζονται για την κατάρρευση της Evergrande, που βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών αγορών τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το Πεκίνο δεν δείχνει διάθεση για να διασώσει την Evergrande από τη χρεοκοπία, δίνοντας οδηγίες για τον περιορισμό του αντικτύπου από το «κανόνι» της εταιρείας, ενώ ζήτησε από τους τοπικούς αξιωματούχους ανά τη χώρα να παρέμβουν μόνο την τελευταία στιγμή εάν η Evergrande δεν μπορέσει να αποπληρώσει τις οφειλές της με τους προβλεπόμενους τρόπους.

Κινεζική επενδυτική εταιρεία «ξεφορτώνεται» 751 εκατ. μετοχές

Tην απόφαση να προχωρήσουν στην πώληση του μεριδίου που κατέχουν στην Evergrande πήραν οι ιθύνοντες της επίσης κινεζικής επενδυτικής φίρμας Chinese Estates (Holdings) Ltd., εξαιτίας της έντονης μεταβλητότητας που παρουσίασε ο τίτλος του κολοσσού των ακινήτων στην αγορά τις τελευταίες ημέρες καθώς και λόγω της ρευστής οικονομικής κατάστασης της κινεζικής εταιρείας.

Πιο αναλυτικά, η Chinese Estates θα προχωρήσει στην πώληση του μεριδίου (5,66%) που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Evergrande, ήτοι 751,09 εκατ. μετοχές, ενώ ήδη το διάστημα από τα τέλη Αυγούστου ως τις 21 Σεπτέμβρη είχε πουλήσει ακόμα 108,91 εκατ. μετοχές έναντι του ποσού των 246,5 εκατ. δολαρίων Χονκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της φίρμας, η έκθεση της Chinese Estates στην Evergrande θα κοστίσει στην επενδυτική εταιρεία περίπου 177 εκατ. δολάρια εξαιτίας της πτώσης της αξίας της μετοχής στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, η οποία από την αρχή του έτους έχει χάσει το 85% της αξίας της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Evergrande προσπαθεί να καθησυχάσει τους επενδυτές, ενώ εκπνέουν οι προθεσμίες πληρωμών

gazzetta
gazzetta reader insider insider