Κινεζική επενδυτική εταιρεία «ξεφορτώνεται» 751 εκατ. μετοχές της Evergrande

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κινεζική επενδυτική εταιρεία «ξεφορτώνεται» 751 εκατ. μετοχές της Evergrande
Η Chinese Estates θα προχωρήσει στην πώληση του μεριδίου (5,66%) που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Evergrande, ήτοι 751,09 εκατ. μετοχές, ενώ ήδη το διάστημα από τα τέλη Αυγούστου ως τις 21 Σεπτέμβρη είχε πουλήσει ακόμα 108,91 εκατ. μετοχές έναντι του ποσού των 246,5 εκατ. δολαρίων Χονκ Κονγκ.

Tην απόφαση να προχωρήσουν στην πώληση του μεριδίου που κατέχουν στην κινεζική Evergrande πήραν οι ιθύνοντες της επίσης κινεζικής επενδυτικής φίρμας Chinese Estates (Holdings) Ltd., εξαιτίας της έντονης μεταβλητότητας που παρουσίασε ο τίτλος του κολοσσού των ακινήτων στην αγορά τις τελευταίες ημέρες καθώς και λόγω της ρευστής οικονομικής κατάστασης της κινεζικής εταιρείας.

Πιο αναλυτικά, η Chinese Estates θα προχωρήσει στην πώληση του μεριδίου (5,66%) που κατέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της Evergrande, ήτοι 751,09 εκατ. μετοχές, ενώ ήδη το διάστημα από τα τέλη Αυγούστου ως τις 21 Σεπτέμβρη είχε πουλήσει ακόμα 108,91 εκατ. μετοχές έναντι του ποσού των 246,5 εκατ. δολαρίων Χονκ Κονγκ.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της φίρμας, η έκθεση της Chinese Estates στην Evergrande θα κοστίσει στην επενδυτική εταιρεία περίπου 177 εκατ. δολάρια εξαιτίας της πτώσης της αξίας της μετοχής στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, η οποία από την αρχή του έτους έχει χάσει το 85% της αξίας της.

«Η αποφάσεις μας για την πώληση των μετοχών της Evergande έχει κυρίως να κάνει με την παροχή ρευστότητας στην εταιρεία, ενώ μας επιτρέπει να εξετάσουμε τις επιλογές μας για νέες επενδύσεις», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Chinese Estates.

Υπενθυμίζεται πως η Evergrande με έδρα την πόλη Σενζέν της Κίνας βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας μετά από αρκετά χρόνια δανεισμού και διεύρυνσης, ενώ σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 120 εκατ. δολαρίων σε τόκους ώστε να αποφύγει την κήρυξη πτώχευσης, με απρόβλεπτες συνέπειες στην κινεζική και την παγκόσμια οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Evergrande προσπαθεί να καθησυχάσει τους επενδυτές, ενώ εκπνέουν οι προθεσμίες πληρωμών

Γιατί ο «τυφώνας» Evergrande απειλεί να σαρώσει την παγκόσμια οικονομία και τις αγορές

Η Evergrande σε αριθμούς

gazzetta
gazzetta reader insider insider