WSJ: Η κυβέρνηση της Κίνας ετοιμάζεται για την κατάρρευση της Evergrande

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
WSJ: Η κυβέρνηση της Κίνας ετοιμάζεται για την κατάρρευση της Evergrande
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το Πεκίνο δεν δείχνει διάθεση για να διασώσει την Evergrande από τη χρεοκοπία.

Η κυβέρνηση της Κίνας έχει ζητήσει τις τοπικές αρχές της χώρας να ετοιμάζονται για την κατάρρευση της εταιρείας διαχείρισης ακινητών, Evergrande, που βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών αγορών τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το Πεκίνο δεν δείχνει διάθεση για να διασώσει την Evergrande από τη χρεοκοπία, δίνοντας οδηγίες για τον περιορισμό του αντικτύπου από το «κανόνι» της εταιρείας.

Η κινεζική κυβέρνηση έχει ζητήσει από τους τοπικούς αξιωματούχους ανά τη χώρα να παρέμβουν μόνο την τελευταία στιγμή εάν η Evergrande δεν μπορέσει να αποπληρώσει τις οφειλές της με τους προβλεπόμενους τρόπους, ανέφερε η WSJ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Evergrande, σκοπεύει να ρευστοποιήσει το μετοχικό του πακέτο, «τραβώντας» πάνω από 1 δισ. δολάρια από την εταιρεία.

Bloomberg: Οι κινεζικές αρχές καλούν την Evergrande να μην αθετήσει τις άμεσες πληρωμές τόκων

Σύσταση προς την Evergrande να μην αθετήσει τις πληρωμές τόκων δολαριακών ομολόγων που είναι προγραμματισμένες για σήμερα και την προσεχή εβδομάδα απηύθυναν οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα του δικτύου Bloomberg, ενώ σήμερα Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία για την καταβολή τόκων ύψους 120 εκατ. δολαρίων, μεταξύ των οποίων και τόκοι 84 εκατ. δολαριακών ομολόγων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρχές της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη κάλεσαν τον κολοσσό στον κλάδο των ακινήτων να έρθει σε επικοινωνία με τους κατόχους των ομολόγων ώστε να αποφύγει μία ενδεχόμενη στάση πληρωμών, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κινεζική επενδυτική εταιρεία «ξεφορτώνεται» 751 εκατ. μετοχές της Evergrande

Η Fitch «κόβει» το στόχο για ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας το 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider