Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έλεγχοι σε σούπερ μάρκετ για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές σε σειρά προϊόντων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιτροπή Ανταγωνισμού: Έλεγχοι σε σούπερ μάρκετ για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές σε σειρά προϊόντων
Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα των Περιφερειών Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας, σύμφωνα με την ΕΑ.

Σε σειρά ελέγχων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις αγορές προμήθειας, εμπορίας και λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ, στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας προχώρησαν κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Στόχος των ελέγχων ήταν τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στο πλαίσιο οριζόντιας σύμπραξης ή/και κάθε των συμπράξεων.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Επιτροπής:

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού («ΕΑ»), σε συνέχεια των δράσεών της σε νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας, προέβη σήμερα στη διενέργεια αιφνίδιων επιτόπιων ελέγχων σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις αγορές προμήθειας, εμπορίας και λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα στις αγορές δημητριακών, γάλακτος, καφέ, μαρμελάδων, ροφημάτων και τυριών, αναφορικά με τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στο πλαίσιο οριζόντιας σύμπραξης ή/και κάθε των συμπράξεων.

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι διενεργήθηκαν στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας και αποτελούν ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο έρευνας της Ε.Α. για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011.

Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider