Χρ. Σταϊκούρας: To 50% των φορολογούμενων δεν θα πληρώσει φόρο με τα φετινά εκκαθαριστικά

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρ. Σταϊκούρας: To 50% των φορολογούμενων δεν θα πληρώσει φόρο με τα φετινά εκκαθαριστικά
Όπως δείχνουν τα στοιχεία οι Έλληνες πολίτες θα πληρώσουν φέτος πολύ λιγότερο φόρο συγκριτικά με πέρυσι, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Οι μισοί φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν φόρο, ενώ ένα ακόμη ποσοστό θα λάβει επιστροφή φόρου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, αναφερόμενος στα στοιχεία που προκύπτουν από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, οι Έλληνες πολίτες θα πληρώσουν φέτος πολύ λιγότερο φόρο συγκριτικά με πέρυσι, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, ο οποίος τόνισε πως σημαντικό μέρος οφείλεται στις φοροελαφρύνσεις της κυβέρνησης.

Νέες μειώσεις φόρων

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγω για νέες μειώσεις φόρων «όταν προκύψει δημοσιονομικός χώρος», προαναγγέλοντας πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη μονιμοποίηση της κατάργησης που ισχύει για την εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα το 2020 και το 2021 και των μειωμένων εισφορών, αλλά και στη μείωση και άλλων φόρων.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε επίσης σε ενισχύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ οι οποίες θα δοθούν σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, στο πλαίσιο μιας σειράς μέτρων στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider