Ελλάδα
15-07-2021 | 15:24

Παλλήνη: Ξεκινά η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης

Newsroom
Μοιράσου το
Παλλήνη: Ξεκινά η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το «πράσινο» φως για την έναρξη της κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή της Παλλήνης, συνολικού μήκους 172 χλμ, δόθηκε σήμερα μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής του έργου, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Παλλήνης, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον οποίο υποδέχθηκε ο δήμαρχος Παλλήνης Αθ. Ζούτσος.

Η «ταυτότητα» του έργου

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το έργο προϋπολογισμού δημοπράτησης 58.000.000 ευρώ χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 (Ταμείο Συνοχής) και τελεί υπό τη διαχείριση της Περιφέρειας Αττικής και της Διαχειριστικής της Αρχής στο πλαίσιο σχετικής εκχώρησης.

Οι εργασίες κατασκευής ξεκινούν άμεσα. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το δίκτυο θα ολοκληρωθεί πλήρως, σε 48 μήνες (4 έτη). Ειδικότερα θα κατασκευαστούν 19,5 χλμ. πρωτεύοντος και 152,5 χλμ. δευτερεύοντος δικτύου, 13 αντλιοστάσια και πάνω από 15.000 συνδέσεις με ακίνητα.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα που θα εκτελεστούν το επόμενο διάστημα στη χώρα μας, το οποίο αναμένεται να βάλει οριστικό τέλος στην, επί δεκαετίες, υποβάθμιση της υγείας, του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Παλλήνης. Παράλληλα, θα επιτευχθεί η προστασία του υδροφόρου ορίζοντα, ενώ θα απαλλάξει τους κατοίκους από το κόστος εκκένωσης βόθρων που φτάνει έως και 2.000 ευρώ το χρόνο. Να σημειωθεί ότι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση των ιδιωτικών συνδέσεων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, με το δίκτυο, μέσα από τις πιστώσεις του έργου.

Τη σχετική σύμβαση υπέγραψαν ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Αναστάσιος Τόσιος και οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας. Στην τελετή παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός, ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Σμέρος και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.