Διεθνή
24-05-2021 | 18:47

H παρέμβαση Λαγκάρντ ενίσχυσε τις τιμές των ομολόγων

Newsroom
Μοιράσου το
H παρέμβαση Λαγκάρντ ενίσχυσε τις τιμές των ομολόγων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η "πυροσβεστική" δήλωση Λαγκάρντ το βράδυ της Παρασκευής "απέτρεψε" σήμερα την περαιτέρω άνοδο των αποδόσεων στις αγορές ομολόγων της ευρωζώνης. Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δήλωσε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς προκειμένου ν’ ανοίξει η συζήτηση για τον περιορισμό του προγράμματος αγοράς ομολόγων της πανδημίας, του περίφημου PEPP με προϋπολογισμό 1,85 τρισ. ευρώ.

Έτσι οι αποδόσεις των ομολόγων σταθεροποιήθηκαν σήμερα μετά από την απότομη άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας, όταν οι επενδυτές επιχείρησαν να προεξοφλήσουν το σενάριο της "σταδιακής απόσυρσης" των έκτακτων μέτρων από την ΕΚΤ, μετά τη δημοσιοποίηση ορισμένων ενθαρρυντικών δεικτών οι οποίοι αντανακλούσαν την ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΚΤ θα πραγματοποιήσει την επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου στις 10 Σεπτεμβρίου.

Στην εγχώρια αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 0,95% από το 1,07% του 5ετούς στο 0,19% από 0,28% και του 15ετους στο 1,21% από 1,327%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 58 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 36 εκατ. ευρώ μόνον, αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς έκλεισε στο 0,98% από το 1,10% στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας έναντι -0,14% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,23% από 1,21%.

Στην αγορά συναλλάγματος ενισχύεται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς νωρίς το απόγευμα η ισοτιμία ευρώ/δολ. κυμαίνονταν στο 1,2216 δολ. από 1,2176 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ: Τα υποστηρικτικά μέτρα της ΕΚΤ θα παραμείνουν για τους επόμενους μήνες