Ταχιάος: Το 2023 σε λειτουργία το Μετρό Θεσσαλονίκης - Έρχονται επεκτάσεις βορειοδυτικά και προς αεροδρόμιο

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ταχιάος: Το 2023 σε λειτουργία το Μετρό Θεσσαλονίκης - Έρχονται επεκτάσεις βορειοδυτικά και προς αεροδρόμιο
Ο κ. Ταχιάος σημείωσε ότι «τα αρχαία θα εκτεθούν εκ νέου, θα γίνουν αρχαιολογικές παρεμβάσεις. Θέλουμε Μετρό μαζί με αρχαία».

Ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ. Νίκος Ταχιάος, μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών, ανέφερε ότι «μέσα στο προσεχές διάστημα θα μπούνε στις ράγες η επεκτάσεις του μέσου βορειοδυτικά αλλά και προς το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης. Οχι κατασκευαστικά βέβαια, αλλά θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες».

Σε ό,τι αφορά στη βασική γραμμή εκτίμησε ότι η καθυστέρηση από τις προσφυγές για την ακύρωση της απόφασης απόσπασης και επανατοποθέτησης ίσως οδηγήσει στο να μην είναι τελικά λειτουργικό το Μετρό εμπορικά τον Απρίλιο του 2023. Ωστόσο, το έργο θα είναι έτοιμο εντός του 2023, μαζί με τον σταθμό Βενιζέλου, και αυτό αποτελεί στόχο της Αττικό Μετρό. Το «οκ» από το ΣτΕ για την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων του σταθμού Βενιζέλου βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Ταχιάος σημείωσε ότι «τα αρχαία θα εκτεθούν εκ νέου, θα γίνουν αρχαιολογικές παρεμβάσεις. Θέλουμε Μετρό μαζί με αρχαία». Επίσης, αναφέρθηκε και στη θέμα της εισόδου ιδιώτη στη λειτουργία του Μετρό που αποτελεί ειλημμένη απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για ένα έργο, εκτιμώμενης αξίας περίπου 400 εκατ. ευρώ, το οποίο θα βάλλει για πρώτη φορά στην ιστορία ιδιώτη, στα έργα μετρό, στο πρότυπο άλλων πόλεων στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider