Ελλάδα
14-05-2021 | 17:04

Σταϊκούρας: Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας και να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας

Newsroom
Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της ελληνικής οικονομίας και να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

«Συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις της Ελληνικής οικονομίας και να υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας» ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο συνέδριο των Δελφών, στο ίδιο πάνελ με τον επικεφαλής του ESM. «Θα αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση και την επίπτωση της στην οικονομία λαμβάνοντας στοχευμένα μέτρα στήριξης για όσο είναι αναγκαίο» είπε.

Είπε πως το μέγεθος των μέτρων είναι το κατάλληλο λαμβάνοντας υπόψη τους δημοσιονομικούς περιορισμούς που έχουμε αλλά και επίσης και τη δημοσιονομική χαλάρωση που αποφασίσθηκε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ένα χρόνο πριν.

Περιέγραψε επίσης τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που συνεχίζει να υλοποιεί η Ελλάδα για να θωρακίσει την οικονομία. Αναφέρθηκε στην πρόβλεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ισχυρό ρυθμό ανάπτυξης 6% το 2022, το δεύτερο υψηλότερο πανευρωπαϊκά, αλλά και σε  στοιχεία όπως το οικονομικό κλίμα, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής και η σταθεροποίηση του δείκτη ανεργίας.

«Εκτιμάμε ότι θα πετύχουμε ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη» ανάφερε, «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίσουμε νέες προσκλήσεις που είναι μπροστά» είπε, απαντώντας σε σχετική επισήμανση του Κλάους Ρέγκλινγκ. «Και για αυτό έχουμε ήδη διαμορφώσει 5 στόχους» που περιέγραψε.

Οι νέες προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουμε, αλλά αυτό πρέπει να γίνει χωρίς επώδυνες προσαρμογές, είπε. Πρέπει να αναλάβουμε συνεκτικές δράσεις και αυτό πράττουμε, ανέφερε αναπτύσσοντας τα 10 πεδία πολιτικής που οδηγούν στην επίτευξη των 5 στόχων της κυβέρνησης. Με κοινό παρονομαστή τις μεταρρυθμίσεις.

«Πιστεύω ότι η κοινωνία είναι έτοιμη να αποδεχτεί τις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσει, ώστε να οδηγηθούμε σε υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη» είπε. Και εκτίμησε πως σχεδόν το ένα τρίτο της ανάπτυξης θα έρθει από το Σχέδιο Ανάκαμψης. «Σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε συνεκτική δράση και νέα μέτρα για να έρθουν νέες επενδύσεις, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.