Ελλάδα
14-05-2021 | 13:53

Συνάντηση Α. Γεωργιάδη - Κ. Καββαθά για τη στήριξη της εστίασης

Newsroom
Μοιράσου το
Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το ζήτημα των μέτρων στήριξης της εστίασης βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), με αφορμή τη σημερινή έναρξη της πλατφόρμας για την έκτακτη επιχορήγηση των επιχειρήσεων του κλάδου μέσω ΕΣΠΑ.

Παρόντας στη συνάντηση ήταν και ο γενικό γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

«Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τον κλάδο της εστίασης καθώς ξεκίνησε η πλατφόρμα για την έκτακτη επιχορήγηση μέσω ΕΣΠΑ του 7% του τζίρου του 2019 για όσες επιχειρήσεις πληρούν τα κριτήρια επανεκκίνησης κι είναι η ημέρα που ξεκινά το νέο ωράριο. Από τις 10.45 πηγαίνουμε στις 12.15 το βράδυ για τα καταστήματα εστίασης. Ένα ωράριο πολύ πιο ευέλικτο και βιώσιμο για τον κλάδο της εστίασης.

Η Κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός κι εγώ προσπαθούμε όσο μπορούμε περισσότερο να βοηθήσουμε έναν κλάδο που χτυπήθηκε πάρα πολύ από την καραντίνα και που αποτελεί από τους πιο ζωτικούς παράγοντες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. 

Θα συνεχίσουμε με μέτρα στήριξης και για το επόμενο διάστημα, βαθμιαίως μειούμενα προφανώς, όσο η αγορά παίρνει μπρος, αλλά θέλω να στείλω ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους ότι θα είμαστε στο πλάι τους μέχρι την τελευταία στιγμή που θα έχει τελειώσει όχι μόνον η πανδημία αλλά και οι οικονομικές συνέπειες της».

Από την πλευρά του, ο κ. Γ. Καββαθάς σημείωσε: 

«Συζητήσαμε σήμερα με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Σταμπουλίδη τα θέματα της εστίασης. Είναι η ημέρα που ξεκινά η πλατφόρμα για το κεφάλαιο επανεκκίνησης. Είναι πραγματικά μια μεγάλη ενίσχυση του κλάδου από την πλευρά της Πολιτείας και με προσωπική παρέμβαση του ίδιου του Υπουργού γι’ αυτό το μέτρο.

Βεβαίως συζητήσαμε και τα υπόλοιπα μέτρα εν όψει και του ανοίγματος των υπολοίπων τμημάτων της εστίασης. Πιστεύω ότι ο υπουργός κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε πραγματικά να επανέλθουμε σε κανονικότητα το συντομότερο δυνατό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι αλλάζει από σήμερα σε λιανεμπόριο και εστίαση

Τέλος σε SMS από 14 Μαΐου, έως τις 00.30 η κυκλοφορία - Ναι σε πολιτιστικές δραστηριότητες, όχι σε μουσική στην εστίαση

ΓΣΕΒΕΕ: Σε θετική κατεύθυνση το πρόγραμμα ενίσχυσης της εστίασης και η ρύθμιση για τα μειωμένα ενοίκια

MUST READ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επιδότηση της εστίασης – Οι δικαιούχοι, τα κριτήρια και τα ποσά

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για τα 330 εκατ. του προγράμματος ενίσχυσης της εστίασης – Πώς θα διατεθούν